eButlleti
Novembre2012
Logo

El Síndic demana a totes les formacions polítiques un compromís ferm per reduir la pobresa en els propers quatre anys

Jordi Soteras
Amb motiu del Dia Internacional contra la Pobresa, el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, es va adreçar a totes les formacions amb representació parlamentària per exposar la seva preocupació pel creixement de la pobresa a Catalunya i, particularment, per l'impacte que té en la població infantil. En la carta va demanar un compromís clar per treballar plegats en l'objectiu d'haver reduït la pobresa a Catalunya abans que finalitzi la propera legislatura.
Més informació

Conveni de col·laboració amb el Síndic d'Aran

@sindic
El síndic d'Aran, Carlos Barrera, i el síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han renovat el conveni de col·laboració per garantir els drets de les persones de l'Aran, que permet singularitzar la institució del Síndic de Greuges de Catalunya quan actuï en àmbit aranès. Així, amb el nom de Proòm de la Val d'Aran, el Síndic ofereix una visió singularitzada de vigilància, ateses les especificitats de l'autogovern aranès.
Més informació

El Síndic proposa que se simplifiqui l'accés de les persones discapacitades a l'exempció en l'impost de vehicles

@sindic
El Síndic ha suggerit que es modifiqui la Llei reguladora de les hisendes locals perquè l'exempció prevista en l'impost de vehicles per a persones amb discapacitat pugui ser aplicable des del moment en què es reconeix efectes a la situació de discapacitat amb la resolució emesa per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS). Pel que fa a aquesta resolució, durant els últims anys el Síndic també ha alertat dels problemes sorgits a causa de les demores.
Més informació

El Síndic organitza la prova de la queixa a la Festa de la Infància

@sindic
Dissabte 17 de novembre, al matí, el parc de la Ciutadella acollirà la Festa de la Infància, que aquest any estarà ambientada en el món del circ. La Festa està organitzada per diverses entitats que treballen pels drets dels infants, entre les quals hi ha el Síndic de Greuges de Catalunya i la Síndica de Greuges de Barcelona, que conjuntament han preparat la prova de la queixa, un espai pensat perquè els infants aprenguin a defensar els seus drets.

Recepció de queixes a Sant Pere de Ribes, Vilanova del Camí, Palau-Solità i Plegamans, la Bisbal, Manresa, Cardedeu i Tortosa

@sindic
Durant el mes de novembre, l'oficina del Síndic es desplaçarà, entre altres localitats, a Sant Pere de Ribes, el dia 6; a Vilanova del Camí, el dia 8; a Palau Solità i Plegamans, el 13; a la Bisbal d'Empordà, el 15; a Manresa, el dia 20; a Cardedeu, el 22, i a Tortosa, el dia 27. L'objectiu de les visites és apropar la institució a les persones perquè li puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.