eButlleti
Octubre2012
Logo

El Síndic demana que la política social prioritzi la lluita contra la pobresa infantil

@sindic
En l'Informe sobre la pobresa infantil a Catalunya, presentat a final de setembre al Parlament, el Síndic alerta que Catalunya només destina l'1% del PIB a polítiques de protecció social adreçades a infància i família, despesa inferior a la de la Unió Europea ( 2%) i a la de la resta de l'Estat espanyol (1,2%). Actualment, al voltant de 285.000 infants menors 16 anys (23,7%) es troben en una situació de pobresa o estan en risc de patir-la. Entre les recomanacions del Síndic, destaca prioritzar la despesa social per combatre aquest fenomen.
Més informació

Trobada amb les empreses que presten serveis d'interès general per millorar l'atenció al client

@Ferran Marti
El Síndic de Greuges de Catalunya, l'Autoritat Catalana de la Competència i l'Agència Catalana del Consum han organitzat una sessió de treball amb les principals companyies que presten serveis d'interès general a Catalunya per plantejar solucions a les mancances dels serveis d'atenció al client. Entre les principals conclusions de la trobada destaquen la necessitat d'entendre els clients com a persones titulars de drets que cal garantir i la importància que totes les parts implicades, empreses i Administració, treballin conjuntament.
Més informació

El Síndic rep la visita d'escoles i universitats

@sindic
Amb l'inici del curs acadèmic, la seu del Síndic de Greuges de Catalunya obre les portes a les escoles, instituts i universitats que volen conèixer més a fons la tasca de la institució. Així, durant el mes d'octubre visitaran el Síndic un grup d'alumnes del Màster en Gerència Social de la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú, onze alumnes de la Unitat d'Escolarització Compartida del Centre Cruïlla i 45 estudiants de segon d'ESO de l'escola Arrels de Solsona. Durant l'any 2011 van visitar el Síndic un total de 500 estudiants.
Més informació per visitar el Síndic

36 queixes i consultes ateses en la visita Sabadell

@Wikipedia
Durant el desplaçament a Sabadell, el passat 25 de setembre, l'equip del Síndic va rebre al Casal Pere Quart les queixes i consultes dels veïns de la localitat sobre les actuacions de les administracions i les empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua, gas, etc). En total, es van atendre 36 visites, que es van materialitzar en 18 queixes i 19 consultes. Els temes més destacats d'aquestes queixes i consultes van ser consum, educació i sanitat.
Més informació

Sisena edició del Consell Assessor Jove del Síndic

@sindic
El pròxim dimecres 24 d'octubre tindrà lloc la inauguració del Consell Assessor Jove (CAJ) del Síndic del curs 2012-2013. Integrat per vint nois i noies procedents d'onze centres de tot Catalunya, el Consell es reunirà periòdicament durant tot el curs per tractar diverses qüestions que afecten avui els drets dels infants i joves i en els qual el Síndic està treballant. L'objectiu és incorporar la perspectiva dels adolescents en l'orientació de les actuacions que porta a terme la institució.
Més informació

El 10 d'octubre el Síndic reprèn la col·laboració mensual amb el programa El Món a RAC1

@RAC1
El síndic de greuges, Rafael Ribó, reprendrà, dimecres 10 d'octubre a les 10 del matí, després de l'aturada de l'estiu, la seva intervenció al programa de ràdio El Món a RAC1, conduït pel periodista Jordi Basté. Així, un cop al mes, i seguint el mateix format que abans de l'estiu, el síndic intervindrà dins l'espai El Contenidor i respondrà les consultes i queixes que els oients hagin enviat prèviament al programa.
Més informació

Recepció de queixes a Arbúcies, Torelló, Lloret de Mar, Molins de Rei, Sant Andreu de Llavaneres i Figueres

@Ajuntament Arbucies
Durant el mes d'octubre, l'oficina del Síndic es desplaçarà a diverses localitats. Hem començat a Arbúcies, el dia 2 i seguirem per Torelló, el dia 4; Lloret de Mar, el dia 9; Molins de Rei, el dia 16; Sant Andreu de Llavaneres, el dia 18, i Figueres, el 25 d'octubre. L'objectiu de les visites és apropar la institució a les persones perquè li puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | www.sindic.cat
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.