eButlleti Abril2013 Logo

El Síndic exigeix una solució immediata per als afectats per les accions de Bankia provinents de Caixa Laietana

@Síndic
Arran d'una reunió amb l'alcalde de Mataró, Joan Mora, el síndic de greuges, Rafael Ribó, va obrir una actuació d'ofici per investigar la situació. En la resolució del cas, proposa que el procediment d'arbitratge s'iniciï en un termini màxim de tres mesos i finalitzi en el termini posterior de sis mesos. En els casos evidents de doble engany, considera que s'ha de retornar immediatament les quantitats invertides, amb la garantia del FROB. El Síndic ha notificat els fets a la Fiscalia perquè adopti les mesures pertinents.
Més informació

Ribó valora positivament la identificació visible dels agents policials antiavalots

@Jordi Soteras
El Síndic de Greuges, tot i estar en espera de rebre els detalls de la decisió per valorar-los adequadament, considera que aquest acord dóna una resposta satisfactòria als suggeriments que la institució ha formulat al Departament d'Interior en diverses ocasions des del 2008. Considera que aquesta decisió és un pas favorable envers els drets dels ciutadans que s'hauria de fer extensible als altres cossos policials que encara no han adoptat la identificació visible a les armilles protectores.
Més informació

El Síndic obre una nova actuació d'ofici pels impagaments a les farmàcies

@Síndic
Ribó ha obert una segona actuació d'ofici, després de la que va obrir l'any passat, pels impagaments de la Generalitat a les farmàcies per determinar si aquest fet "posa en risc l'atenció als usuaris i deixa els pacients sense subministrament de fàrmacs". Ribó,que ha confirmat que el Col·legi de Farmacèutics ha garantit que les farmàcies assumeixen el subministrament dels medicaments, també ha suggerit a la Generalitat que corregeixi el pagament a les farmàcies.

Compareixença davant la Comissió del Síndic al Parlament per presentar l'Informe al Parlament 2012

@Parlament
El síndic de greuges, Rafael Ribó, acompanyat per l'adjunt general, Jordi Sànchez, i per l'adjunta per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents, Maria Jesús Larios, ha comparegut els dies 11 i 18 de març davant la Comissió parlamentària per explicar i debatre amb els diputats les actuacions més destacades dutes a terme per la institució l'any 2012. El síndic ha assenyalat que la majoria de queixes han estat de l'àmbit dels serveis socials i ha advertit que les restriccions pressupostàries afecten sobretot els col·lectius més vulnerables.
Vídeos Comissió del Síndic 11/3/13
Vídeos Comissió del Síndic 18/3/13

Recepció de queixes a Olot, Tàrrega, Cervelló, Banyoles, Sant Roc i Roses

@google
Durant el mes d'abril de 2013, l'oficina del Síndic es desplaçarà, entre altres localitats, a Olot, el dia 4; a Tàrrega, el dia 9; a Cervelló, el dia 11; a Banyoles, el dia 16; a Sant Roc (Badalona), el dia 18, i a Roses, el dia 24. L'objectiu de les visites és apropar la institució a les persones perquè puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.