eButlleti Desembre2013 Logo

El Síndic demana a la Generalitat que potenciï l'acolliment en família

@Jordi Soteras
En l'Informe sobre el seguiment dels infants acollits en família, el Síndic recorda que aquest és el recurs més adequat per garantir el benestar dels infants tutelats i proposa que es potenciï amb campanyes de sensibilització. També constata que s'han detectat mancances en el sistema de supervisió i seguiment de l'acolliment familiar que poden provocar situacions d'indefensió del menor. En aquest sentit, recomana que es fixin unes instruccions unificades de supervisió i seguiment per a totes les entitats supervisores i que s'elabori una carta de drets dels infants acollits.
Més informació
Informe sobre els seguiment dels infants acollits en família

Actuació d'ofici per la mort d'una persona a la comissaria de les Corts

@Google
El Síndic ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort d'una persona sota custòdia policial a la comissaria de les Corts de Barcelona. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que va comunicar els fets al síndic personalment, s'ha compromès a facilitar tota la informació disponible. La investigació no comporta l'existència prèvia de cap sospita de mal comportament per part dels agents responsables de la custòdia del detingut ni d'errades en els protocols aplicats.

El Síndic alerta que la tendència de l'Administració a adjudicar els serveis d'atenció social al preu més baix n'afecta la qualitat

@Síndic
Davant de pràctiques contractuals centrades excessivament en l'oferta econòmica i que posen en risc la qualitat dels serveis d'atenció a les persones, el Síndic ha adreçat a l'Administració un conjunt de recomanacions. Entre aquestes, dotar d'un marc normatiu diferenciat la licitació i adjudicació d'aquests serveis, prioritzar les condicions tècniques i de qualitat de la prestació i considerar desproporcionades les ofertes que no garanteixin salaris mínims i ràtios de personal adequats.
Més informació

Recomanacions a l'Ajuntament de Barcelona de fer ús de la normativa existent per eradicar els conflictes en zones d'oci nocturn

@Síndic
El Síndic ha instat els districtes de Barcelona afectats per la problemàtica de sorolls derivats de les activitats d'oci nocturn i de l'actitud incívica d'alguns usuaris a prendre més mesures per posar fi a aquesta situació. Així, ha recordat a les administracions que han d'oferir serveis de mediació entre els clients, els titulars dels locals d'oci nocturn i el veïnat. També ha suggerit més presència policial a les zones conflictives.
Més informació

Actuació d'ofici per aclarir l'abast de la possible privatització d'habitatges socials

@Jordi Soteras
El síndic s'ha adreçat a la Generalitat perquè li confirmi o puntualitzi les informacions aparegudes amb relació a la intenció de l'Incasòl de vendre sòl i habitatges socials. En aquest sentit, el Síndic recorda que el parc actual de pisos socials és insuficient i que són els poders públics qui han de liderar i impulsar la creació d'habitatge social. A més, alerta del risc que inversors immobiliaris al marge de la política social d'habitatge se'n puguin lucrar.
Més informació

El Síndic investiga una incidència en el subministrament d'aigua a Badia del Vallès

@Síndic
El Síndic ha obert una actuació d'ofici per aclarir les circumstàncies relacionades amb el tall de subministrament d'aigua ocorregut durant tretze hores al municipi de Badia del Vallès. Per dur a terme la investigació, el Síndic sol·licitarà a l'empresa responsable del servei els detalls sobre els motius de l'avaria i la seva possible relació amb la manca d'execució d'unes obres de millora de la canalització central d'arribada d'aigua al municipi.

Els defensors autonòmics reclamen un model social de la discapacitat més enllà de la visió assistencial

@Síndic
Els deu defensors autonòmics de l'Estat espanyol, reunits a Lanzarote amb motiu de les XXVIII Jornades de Coordinació de Defensors del Poble, han arribat a un seguit de conclusions relacionades amb els drets de les persones amb discapacitat. Alguns dels temes tractats són l'educació inclusiva, la discriminació positiva al món laboral i en l'àmbit fiscal, i l'atenció a la dependència.
Conclusions Jornades de Coordinació 2013

Rafael Ribó elogia la consolidació de l'Ombudsman de Vojvodina

Convidat per la defensora de Vojvodina, Aniko Muskinja, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha participat en l'acte de celebració del desè aniversari de l'Ombudsman de l'esmentada província de Bòsnia. En el seu discurs s'ha mostrat satisfet de la consolidació d'aquesta institució i ha recordat la importància de preservar les defensories en els moments de crisi actual, atesa la tasca que duen a terme en la defensa dels drets.
Més informació

Recepció de queixes a Centelles, Corbera, Santa Perpètua de Mogoda, Pubilla Cases (l'Hospitalet), la Selva del Camp, Salt, la Roca del Vallès i Arenys de Mar

@Google
Durant el mes de desembre de 2013, l'oficina del Síndic atendrà queixes i consultes a: Centelles, el dia 3; a Corbera de Llobregat, el dia 4; a Santa perpètua de Mogoda, el dia 5; al barri de Pubilla Cases de l'Hospitalet de Llobregat, el dia 10; a la Selva del Camp, el dia 11; a Salt, el dia 17; a la Roca del Vallès, el dia 18, i a Arenys de Mar, el dia 19. Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.