eButlleti
Febrer2013
Logo

L'ACPT denuncia en un informe el període de detenció excessiu i la falta d'assistència lletrada immediata per als detinguts

@Parlament
El Síndic de Greuges i l'Equip de Treball de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura (ACPT), que han presentat davant la presidenta del Parlament l'informe de l'any 2012 de l'ACPT, també destaquen que cal avaluar el compliment dels protocols existents per evitar maltractaments a les presons i, en determinats casos, establir-ne de nous. El document recull 21 recomanacions com a resultat de 36 visites a 33 centres. Malgrat que es reben informacions sobre maltractaments al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona i que l'han intentat visitar en diverses ocasions, aquest és l'únic centre al qual no han estat.
Més informació
Informe anual de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura

Investigació de presumptes irregularitats al CIE de la Zona Franca

@Google
El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha iniciat una actuació d'ofici arran de les informacions rebudes de presumptes males pràctiques ocorregudes recentment al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona. El síndic ha posat el cas en coneixement del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per tal que s'endeguin les actuacions corresponents per part del jutge i el fiscal de vigilància. També s'ha adreçat a la Prefectura de la Policia Nacional i al ministre de l'Interior.
Més informació

El Síndic exigeix que es prioritzin les polítiques d'atenció a la infància en situació de vulnerabilitat

@Jordi Soteras
El síndic de greuges i l'adjunta per a la defensa dels drets dels infants han lliurat al Parlament l'Informe sobre els drets de l'infant 2012. En el document es constata, entre d'altres, que les administracions públiques no han preservat les polítiques i les prestacions adreçades als infants, especialment als que es troben en una situació de vulnerabilitat. Aquest informe dóna compliment a l'article 29.2 de la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i adolescència.
Més informació
Informe sobre els drets de l'infant 2012

El twitter del Síndic arriba als 2.000 seguidors

@Síndic
D'aquests 2.000, gairebé 1.500 s'han fet seguidors durant l'any 2012. La resta ho havien fet de juny a desembre de 2011. En aquest sentit, es pot dir que aquesta xarxa social ha estat molt activa i ha servit per fer difusió de les activitats del Síndic. En total, des del compte del Síndic (@sindicdegreuges) s'han fet 460 piulades (294 durant el 2012), la majoria relacionades amb resolucions, informes o aparicions a mitjans de comunicació i també per fer difusió de les sortides de l'equip del Síndic per atendre queixes i consultes.
Segueix-nos al Twitter

Recepció de queixes a Castellar del Vallès, Cassà de la Selva, Montblanc, Esparreguera, Salou, barri de la Marina de Barcelona, Granollers i Sant Sadurní d'Anoia

@Google
Durant el mes de febrer de 2013, l'oficina del Síndic es desplaçarà a Castellar del Vallès, el dia 5; a Cassà de la Selva, el dia 7; a Montblanc, el dia 12; a Esparreguera, el dia 14; a Salou, el dia 19; al barri de la Marina del Port de Barcelona, el dia 21; a Granollers, el dia 26, i a Sant Sadurní d'Anoia, el dia 28. L'objectiu de les visites és apropar la institució a les persones perquè puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.