eButlleti
Gener2013
Logo

El Síndic demana una moratòria en l'ús de les pilotes de goma

@Google
La suspensió preventiva de l'ús de pilotes de goma hauria de fer-se efectiva fins que el Parlament rebi l'informe del Govern que va sol·licitar sobre aquest material i es pronunciï sobre aquesta qüestió. Rafael Ribó també demana que s'avaluïn altres mesures que es puguin utilitzar davant de possibles situacions d'alteració greu de l'ordre públic i suggereix que s'estableixi un ordre d'actuació clar, que s'especifiqui el nombre de salves que s'han de llençar amb caràcter previ a l'ús d'instruments policials i que es reforcin les funcions de la unitat de mediació.
Més informació

El Síndic constata mala praxi en la venda de les preferents

@Google
Rafael Ribó considera que hi ha hagut una important manca d'ètica i de respecte dels drets de les persones en la comercialització de les participacions preferents i suggereix que s'estableixi un sistema arbitral gratuït per als casos més flagrants. També demana l'eliminació de les males pràctiques comercials de les entitats financeres i que els consumidors disposin d'informació detallada. A més, proposa que els organismes supervisors aprofundeixin en el control de la comercialització dels bancs i que l'Agència Catalana de Consum s'especialitzi més en el sector bancari.
Més informació

Els defensors del poble proposen mesures per garantir el dret a l'habitatge i evitar els desnonaments

@Procuradora de Asturias
Reunits a Oviedo, els titulars de totes les defensories autonòmiques d'Espanya, entre els quals, el síndic de greuges, Rafael Ribó, a més de l'adjunt primer de la Defensora del Poble d'Espanya, Francisco Fernández Marugán, han debatut l'impacte de la crisi econòmica en el dret constitucional a un habitatge digne. Els defensors han intercanviat experiències per garantir aquest dret i han formulat propostes per defensar els col·lectius més vulnerables, especialment en els casos dels desnonaments. Entre altres mesures s'han adoptat les ja treballades des del Síndic, com les que afecten impostos, sobreendeutament i a la SAREB.
Conclusions jornada

Conveni amb l'Ajuntament de Granollers

@Ajuntament de Granollers
L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni de col·laboració segons el qual s'han compromès a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals de la capital del Vallès Oriental. L'acord estableix, entre d'altres, que el Síndic ha d'oferir a l'Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació al municipi. L'objectiu és oferir una millor atenció als habitants de Granollers en la defensa dels seus drets en l'àmbit local.
Més informació

Recepció de queixes a Malgrat, Barberà, Mollet, Sant Boi i Sant Adrià

@Google
Durant el mes de gener de 2013, l'oficina del Síndic es desplaçarà, entre d'altres localitats, a Malgrat de Mar, el dia 10; a Barberà del Vallès, el dia 15; a Mollet del Vallès, el dia 17; a Sant Boi de Llobregat, el dia 22, i a Sant Adrià de Besòs, el dia 24 L'objectiu de les visites és apropar la institució a les persones perquè li puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.