eButlleti Juliol2013 Logo

Ribó desmenteix les xifres del Govern estatal sobre el cost de les actuacions del Síndic i destaca la proximitat de la institució

El síndic, Rafael Ribó, assegura que les xifres presentades pel Govern espanyol sobre la reforma de l'Administració són "errònies i l'enfocament que presenta no és prou respectuós amb l'ordenament constitucional". El síndic considera que l'executiu "va en direcció contrària a les recomanacions dels organismes internacionals".
Més informació
Document amb dades comparatives Síndic-DP

El Síndic reclama que s'augmenti la velocitat de la banda ampla bàsica a dos megabits

@Síndic
El síndic, Rafael Ribó, que ha presentat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l'informe extraordinari Internet amb banda ampla com a servei universal: dret a la igualtat digital, ha suggerit aquesta mesura per complir els objectius de l'Agenda Digital per a Europa 2020 (banda ampla ràpida i ultraràpida) i la universalització de la banda ampla bàsica l'any 2013. En l'informe es constata que hi ha situacions de desigualtat i exclusió digitals i es recomana que s'elabori una nova llei de telecomunicacions.
Més informació
Informe Internet amb banda ampla com a servei universal

Recomanació a la DGAIA perquè lliuri als joves extutelats les pensions que la Generalitat va percebre durant la seva tutela

@Jordi Soteras
Rafael Ribó ha suggerit al Departament de Benestar Social i Família que promogui la modificació de la Llei que permet que la DGAIA sostregui les pensions dels infants tutelats. Abans d'aquesta normativa, la DGAIA tramitava aquestes pensions i les entregava posteriorment als nois i noies quan finalitzava la situació de desemparament o assolien la majoria d'edat. El síndic considera que la situació actual vulnera drets dels menors tutelats.
Més informació

El Síndic es compromet a rebre noves queixes a Vielha i se solidaritza amb les persones afectades per les riuades

@Google
A causa de les inundacions ocorregudes a la Val d'Aran el passat 18 de juny, l'atenció a les persones per part del Síndic, programada per a aquell mateix dia, no es va poder realitzar amb normalitat. El Síndic de Greuges proposarà en breu una nova data per poder atendre les persones que no van poder fer ús del seu servei. A més, davant els efectes de les inundacions, el Síndic va enviar un missatge de solidaritat a les persones afectades.

Acte del Dia Mundial en Suport de les Víctimes de la Tortura

@Sandra G. Herreros
Amb motiu del Dia Mundial en Suport de les Víctimes de la Tortura, el 26 de juny l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura i d'altres tractes o penes cruels, inhumans o degradants (ACPT), que recau en el Síndic de Greuges de Catalunya, va celebrar el dimarts 25 de juny un acte de commemoració a la seu de la institució. Una conferència a càrrec de Barbara Bernath, de l'Associació per a la Prevenció de la Tortura, ha centrat l'acte.

Recepció de queixes a Vilafranca, Santa Margarida de Montbui, Vilassar de Mar, Sant Feliu de Llobregat i Argentona

@Google
Durant el mes de juliol de 2013, l'oficina del Síndic es desplaçarà a Vilafranca del Penedès, el dia 2; a Santa Margarida de Montbui, el dia 4; a Vilassar de Mar, el dia 9; a Sant Feliu de Llobregat, el dia 11, i a Argentona, el 15. L'objectiu de les visites és apropar la institució a les persones perquè puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.