eButlleti Juny2013 Logo

El síndic presenta una reducció del 15,14% per al pressupost del 2013

@Parlament
El projecte de pressupost per al 2013, lliurat pel síndic al Parlament, preveu, respecte al 2012, una reducció del 15,14%, i significa una retallada del 35,67% des del 2008. Aquest 15,14% de reducció es tradueix amb la no-consignació de la paga extraordinària, una reducció de llocs de treball i la reorganització de serveis externs. Les assignacions corresponents als òrgans col·legiats, Consell Assessor Jove i Consell Assessor per a la Prevenció de la Tortura, han estat rebaixades en un 33,33%.
Més informació

Rafael Ribó demana solucions als problemes de les urbanitzacions pendents de regularització

@Jordi Soteras
Desenes de milers de persones que viuen en aquestes urbanitzacions, aproximadament 300.000 parcel·les i 50.000 hectàrees (cinc vegades l'extensió de Barcelona), fan palesa la dimensió real del problema. El síndic ha recomanat la creació d'un catàleg que reculli les urbanitzacions amb dèficits i una comissió d'avaluació i de gestió de la seva problemàtica. També ha suggerit la creació d'una comissió d'avaluació i de gestió de les urbanitzacions pendents de regularització.
Més informació

El síndic demana que s'arxivin totes les denúncies de la campanya "No vull pagar" si no hi ha proves que les avalin

@Google
El síndic ha suggerit al conseller d'Interior i al Servei Català de Trànsit que valorin d'ofici la prescripció de totes les denúncies pendents de tramitació i en tots els expedients de què s'hagi iniciat la tramitació i en què fins al moment no s'hagi dictat resolució. També ha recomanat que es revisin i s'arxivin totes les denúncies en les quals la persona identificada com a conductora no reconegui la comissió de la infracció, i en les quals l'Administració no disposi de proves clares i definitòries (testimonis, fotografies) que les avalin.
Més informació

Seminari sobre el Dret d'Accés a la Informació Pública

El Síndic de Greuges de Catalunya ha organitzat a la seu de la institució un seminari sobre el dret d'accés a la informació pública en què han participat, entre altres experts, el mateix síndic, Rafael Ribó; la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, M. Àngels Barbarà, i una representant de l'Oficina del Comissionat per a la Informació i Ombudsman d'Irlanda, Anne Lyons. Han assistit al seminari diversos diputats, assessors dels grups parlamentaris i experts en la matèria.

Petició a la defensora del poble perquè actuï d'ofici davant el vídeo de Telemadrid sobre el llenguatge nacionalista

@Google
El síndic s'ha adreçat a la defensora del poble perquè analitzi el contingut del programa Zoom, emès en un espai informatiu de la cadena Telemadrid, perquè, si ho considera oportú, pugui adreçar els seus suggeriments als responsables institucionals. El programa connecta les polítiques totalitàries amb algunes de les opcions socials, ideològiques i de polítiques públiques que s'han desenvolupat a Catalunya des de la recuperació democràtica.
Més informació

El síndic participa en la commemoració a Amposta del 25è aniversari del primer defensor local a Catalunya

@Síndic
Rafael Ribó ha parlat de l'evolució que ha tingut la figura de l'ombudsman, des de la seva creació a Suècia el 1809 fins a la seva incorporació a les constitucions dels anys 70, en el cas de Portugal o Espanya, i als estatuts d'autonomia del 1979 i del 2006, en el cas de Catalunya, i la importància que té el fet de poder ser capdavanters en la defensa dels drets al territori. A l'acte també hi ha intervingut Eloi Toldà, primer defensor de la ciutadania d'Amposta, i que ha exercit el càrrec en els dos darrers mandats, i l'alcalde de la localitat, Manel Ferré.
Més informació

Recepció de queixes al Prat, l'Ametlla de Mar, Vilanova i la Geltrú, Lliçà d'Amunt, Vielha, Tordera i Castelldefels

@Google
Durant el mes de juny de 2013, l'oficina del Síndic es desplaçarà al Prat de Llobregat, el dia 4; a l'Ametlla de Mar, el dia 6; a Vilanova i la Geltrú, el dia 11; a Lliçà d'Amunt, el dia 13; a Vielha, el dia 18; a Tordera, el dia 20, i a Castelldefels, el dia 27. L'objectiu de les visites és apropar la institució a les persones perquè puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.