eButlleti
Març2013
Logo

Informe al Parlament 2012: Els ajustos pressupostaris deixen milers de persones al límit de la vulnerabilitat

@Parlament
El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha lliurat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l'Informe Anual 2012 de la institució, en què constata que la manca de coordinació entre administracions agreuja els efectes de les reduccions. L'informe destaca que des de l'inici de la crisi el Síndic ha incrementat un 38,7% les queixes rebudes. També assenyala, entre d'altres, que la creixent indignació ciutadana cap a les institucions és fruit de la manca de respostes clares i ràpides a problemes com els de la pèrdua de l'habitatge.
Més informació
Informe al Parlament 2012

El Síndic demana al Defensor del Poble que presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de taxes judicials

@Síndic
El Síndic ha suggerit que l'actuació del Defensor del Poble davant el Tribunal Constitucional busqui la modificació de la llei esmentada per preservar el dret a la tutela judicial efectiva, garantir la igualtat de tracte i evitar que l'Administració i els organismes públics tinguin una posició preeminent d'exempció de taxes. El Síndic ha rebut diverses queixes de ciutadans i institucions contra aquesta llei pel que consideren que és una vulneració de diversos drets establerts en la Constitució. Destaquen les més d'11.000 firmes dels degans dels col·legis d'advocats de Catalunya
Més informació

Ribó insisteix davant el president de la Generalitat que cal regular el dret d'accés a la informació

@Síndic
Com a pas imprescindible per garantir una democràcia efectiva, el síndic ha recordat la necessitat d'elaborar una llei d'accés a la informació pública. Rafael Ribó ha participat en les reunions convocades pel president de la Generalitat, juntament amb els altres òrgans de control, amb el bagatge de treball de la institució que representa, especialment en l'àmbit de la defensa del dret a la bona administració i la denúncia de les males pràctiques de l'Administració pública i els governs.

Desena edició del curs sobre el Síndic de Greuges a la UAB

@Síndic
El Síndic de Greuges i l'Àrea de Dret Constitucional del Departament de Ciències Polítiques i Dret Públic de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) imparteixen del 19 de febrer al 18 de març de 2013 el curs "El Síndic de Greuges de Catalunya". Reconegut amb 1,5 crèdits de lliure elecció, té una durada de 21 hores i està obert a tots els alumnes de la Universitat. Els casos pràctics d'aquesta edició tracten sobre la pobresa infantil, l'accés a la informació pública, els serveis socials, les execucions hipotecàries, les participacions preferents i l'Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura.
Programa del curs

Recepció de queixes a Canet, Alcanar, Deltebre, Falset, Sarrià (Barcelona), Sant Vicenç de Castellet, Molins de Rei i Matadepera

@Ajuntament SVC
Durant el mes de març de 2013, l'oficina del Síndic es desplaçarà a Canet de Mar, el dia 5; a Alcanar i Deltebre, el dia 7; a Falset, el dia 12; al barri de Sarrià de Barcelona, el dia 14; a Sant Vicenç de Castellet, el dia 19; a Molins de Rei, el dia 21, i a Matadepera, el dia 28. L'objectiu de les visites és apropar la institució a les persones perquè puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.