eButlleti Novembre2013 Logo

El Síndic proposa una "treva hivernal" als talls de llum, gas i aigua per a les persones en risc d'exclusió

@Jordi Soteras
El Síndic ha elaborat un informe en què constata la manca d'una política pública relativa al creixent fenomen social de la pobresa energètica. Entre les propostes, adreçades a les administradors i empreses que presten serveis d'interès general, destaquen la d'establir una "treva hivernal" que determini la no-interrupció dels subministraments per impagament durant l'hivern, fixar un preu social per al butà i apostar per tarifes progressives d'aigua.
Més informació
Informe sobre pobresa energètica a Catalunya

Rafael Ribó demana més garanties per a l'educació inclusiva dels infants amb discapacitat

@Jordi Soteras
El síndic ha demanat al Departament d'Ensenyament que apliqui mesures normatives i polítiques que permetin aprofundir en el desenvolupament de l'educació inclusiva a Catalunya. Aquestes mesures han de tenir en compte la dotació de suports suficients als centres ordinaris per fer possible l'escolarització dels alumnes amb necessitats educatives especials i l'establiment de criteris d'escolarització que combatin les desigualtats territorials i socials.
Més informació

Recomanacions per frenar la proliferació d'albergs juvenils sense llicència a Barcelona

@Tripadvisor
Arran d'una queixa de l'Associació Catalana d'Albergs Turístics (ACATUR), el Síndic s'ha adreçat a les diverses administracions implicades en el procés d'atorgament de llicències, supervisió, inspecció i sanció dels albergs juvenils i els ha demanat més eficàcia i que adoptin mesures per evitar la proliferació d'aquest tipus d'albergs sense llicència a Barcelona.
Més informació

El Síndic insta la SAREB a dotar urgentment la Generalitat d'habitatges amb finalitat social

@Google
Ribó considera que cal aprofitar la suspensió temporal atorgada pel Tribunal d'Estrasburg al desallotjament de l'edifici de Salt per trobar solucions per a les famílies socialment afectades, i ha instat la SAREB i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya a fer-ho. Les solucions per garantir de manera efectiva, en plena crisi social i financera, el dret a l'habitatge passen necessàriament per disposar, per a lloguer social, d'una part dels immobles avui en mans de la SAREB.
Més informació

Actuació d'ofici sobre les injeccions de gas al Delta de l'Ebre

@Google
El Síndic de Greuges ha analitzat les causes dels moviments sísmics ocorreguts a la zona del Delta de l'Ebre relacionats amb les injeccions de gas dutes a terme al magatzem submarí del projecte Castor. El Síndic ha alertat sobre les conseqüències i els riscs d'aquestes activitats tant per a les persones com per al medi ambient. A més, ha demanat que s'aturin les injeccions fins que se n'hagin certificat els riscs i s'ha adreçat a la Defensora del Poble perquè investigui el cas.
Més informació

Investigació per la mort d'un home després d'haver estat detingut pels Mossos al Raval

El Síndic va obrir una actuació d'ofici per investigar la mort d'un home el passat 5 d'octubre després que els Mossos d'Esquadra el detinguessin arran d'una baralla al carrer Aurora del barri del Raval de Barcelona. La víctima va morir després d'haver estat traslladada a l'hospital. Rafael Ribó ha demanat informació detallada sobre els fets al Departament d'Interior, a l'Ajuntament de Barcelona i al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Rafael Ribó demana que es reconsideri la suspensió del Defensor de la Rioja

El síndic de greuges, Rafael Ribó, com a membre de l'executiva mundial de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI), s'ha adreçat al Govern, als grups parlamentaris i al Parlament de la Rioja per instar-los que modifiquin la decisió de suspendre la institució del Defensor del Poble autonòmic. La mesura contradiu, entre altres recomanacions, una resolució de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa en què es reafirma la necessitat de potenciar les institucions d'ombudsman a Europa.

Recepció de queixes a Anglès, Cardedeu, Sant Pere de Ribes, Calella, Sant Feliu de Codines, Sant Just Desvern, Constantí, Montcada i Reixach i Alella

@Ajuntament de Calella
Durant el mes de novembre de 2013, l'oficina del Síndic es desplaçarà a Anglès el dia 5; a Cardedeu, el dia 6; a Sant Pere de Ribes, el dia 6; a Calella, el dia 12; a Sant Feliu de Codines, el dia 13; a Sant Just Desvern, el dia 14; a Constantí, el dia 19; a Montcada i Reixach, el dia 20, i a Alella, el dia 21. L'objectiu de les visites és atendre queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.