eButlleti Octubre2013 Logo

El Síndic i la Societat Catalana de Pediatria coincideixen que cal millorar les polítiques públiques per combatre la malnutrició infantil

@Jordi Soteras
En el decurs d'una reunió entre les dues parts per valorar l'informe del Síndic sobre la malnutrició infantil, presentat el mes d'agost al Parlament de Catalunya, han coincidit a concloure que actualment a Catalunya hi ha un problema de malnutrició infantil relacionat amb privacions alimentàries que pateixen nombroses famílies per causes socioeconòmiques, situació que s'ha anat agreujant amb la crisi econòmica.
Més informació

Ribó veu inadequat el copagament dels fàrmacs hospitalaris per als malalts crònics

@Banc d'Imatges
El Síndic considera que la mesura no serà dissuasòria pel que fa a l'adquisició de fàrmacs dels malalts crònics i alerta que posa en risc l'accés a la medicació de pacients que pertanyen a col·lectius amb dificultats econòmiques greus. Rafael Ribó ha traslladat al Defensor del Poble un seguit de consideracions sobre el nou copagament perquè actuï davant del Govern espanyol.
Més informació

L'ATM i els operadors accepten la proposta del Síndic d'unificar les tarifes socials

@Síndic
Tant l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) com els operadors de transport han coincidit amb el Síndic en la necessitat d'homogeneïtzar els criteris per accedir als diversos títols socials de transport i s'han compromès a trobar una solució sobre aquesta qüestió. A més, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha comunicat al Síndic que amb la implantació del sistema T-Mobilitat s'aplicaran nous sistemes de control contra el frau.
Més informació

Reunió del Síndic amb el Grup de Treball sobre Desaparicions Forçoses de les Nacions Unides

@Síndic
L'objectiu de la reunió, sol·licitada per l'organisme de les Nacions Unides, ha estat intercanviar experiències i coneixements d'interès comú amb el Síndic de Greuges. Així, s'ha tractat sobre els desapareguts de la Guerra Civil i la dictadura, l'accés dels familiars a la recuperació de les seves despulles i la situació dels nadons robats. El Grup de Treball també s'ha interessat pel dret d'accés a la informació pública i la tasca del Síndic com a Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura (ACPT).
Més informació

Reunió del Consell Assessor de l'Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura (ACPT)

El Consell és un òrgan creat per reforçar la vinculació de la societat civil a la tasca del Síndic en matèria de prevenció de la tortura. Està integrat per un grup multidisciplinari de professionals dels àmbits del dret, salut i drets humans. Els membres del Consell Assessor són escollits i nomenats pel Parlament per un mandat coincident amb el del síndic.
Informe ACPT 2012

Recepció de queixes a Torelló, Sentmenat, Alcarràs, Sant Andreu de Llavaneres, Berga, Poble Sec (Barcelona) i Castellbisbal

@Ajuntament Sant Andreu de Llavaneres
Durant el mes d'octubre de 2013, l'oficina del Síndic es desplaçarà a Torelló, el dia 1; a Sentmenat, el dia 3; a Alcarràs, el 8; a Sant Andreu de Llavaneres, el dia 10; a Berga, el dia 15; al barri del Poble Sec de Barcelona, el 17, i a Castellbisbal, el dia 22. L'objectiu de les visites és apropar la institució a les persones perquè puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.