eButlleti Abril2014 Logo

El Síndic elogia el model lingüístic català i insta el Govern i el Parlament a preservar-lo i a desvincular-lo del procés sobiranista

@Síndic
En el marc del Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Multilingües, el síndic, Rafael Ribó, ha constatat que la situació lingüística a Catalunya avui és un tresor que cal preservar i fomentar i que, per això, recomanarà a la Generalitat i al Parlament que la desvinculin del procés català. El Simposi ha tingut lloc a Barcelona els dies 19 i 20 de març i ha estat organitzat pel mateix Síndic, juntament amb la IALC (Associació Internacional de Comissaris de Llengua).
Més informació

Institucions d'arreu del món constitueixen a Barcelona la primera Associació Internacional de Comissaris de Llengua (IALC)

@Síndic
L'assemblea constituent de la IALC, organització que té com a objectiu la defensa dels drets lingüístics a tot el món, ha reunit a Barcelona representants de les institucions que la integren, de Canadà, Irlanda, Bèlgica, Kosovo, Finlàndia, Sud-àfrica, Sri Lanka, Gal·les i Catalunya. La trobada ha posat punt i final a un simposi sobre drets lingüístics en què tant el síndic com els ponents participants han denunciat que el Govern de l'Estat espanyol incompleix els mandats en matèria lingüística.
Més informació

El Síndic qüestiona la suspensió de les prestacions de dependència per serveis residencials

@Jordi Canyameres
Davant la decisió de suspendre la realització dels programes individuals d'atenció (PIA) de prestació econòmica vinculada al servei residencial, el Síndic ha demanat al Departament de Benestar Social i Família que en reprengui la tramitació i que adopti mesures per garantir el dret subjectiu de les persones dependents a rebre les prestacions derivades adequades a les seves necessitats.
Més informació

Rafael Ribó alerta davant la Cambra de Regions del Consell d'Europa de l'amenaça contra les dotacions i la independència dels ombudsman

@Síndic
El síndic, que ha participat en un debat del Congrés d'Autoritats Regionals del Consell d'Europa sobre l'aplicació de polítiques de drets humans, ha explicat les actuacions de la institució que encapçala per impedir desnonaments i talls d'energia. També ha fet referència a l'Avantprojecte de llei de seguretat ciutadana, que ha qualificat de nefast pel que fa als drets humans, i ha criticat que en molts països s'estiguin qüestionant les dotacions dels defensors del poble perquè deixin de ser institucions independents.

Disponibles al web del Síndic les resolucions emeses els tres últims anys

@Síndic
Totes les resolucions emeses pel Síndic durant els tres últims anys es poden trobar al web de la institució. Es tracta d'una aplicació que permet fer cerques de les resolucions emeses els anys 2011, 2012 i 2013 des de diverses variables, com ara les administracions afectades, les matèries, el número d'expedient o paraules clau. Aquesta informació és accessible a la ciutadania des de fa anys, amb les actualitzacions corresponents, i s'insereix en la pràctica de la transparència que el Síndic de Greuges defensa i promou activament.
Accés a les resolucions

Recepció de queixes a Tona, Gironella, Sabadell, les Roquetes, Riudoms, Sant Joan Despí, Matadepera, Olot, Tàrrega

@Wikipedia
Durant el mes d'abril de 2014, l'oficina del Síndic atendrà queixes i consultes a: Tona, el dia 1; Gironella, el dia 2; Sabadell (barri de la Creu de Barberà), el dia 3; les Roquetes, el dia 8; Riudoms, el dia 9; Sant Joan Despí, el dia 10; Matadepera, el dia 15; Olot, el 24, i Tàrrega, el dia 19. Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.