eButlleti Febrer2014 Logo

Avanç de dades generals de l'Informe anual 2013

@Síndic
El síndic, Rafael Ribó, ha presentat un avanç de les dades generals de l'Informe del 2013, que presentarà al Parlament durant el mes de febrer. Així, ha posat en relleu que de totes les queixes tramitades el darrer any, el 39,3% corresponen a matèries de serveis socials, educació, infància, salut, treball i pensions. Aquesta situació evidencia les conseqüències socials de la crisi econòmica i, particularment, l'impacte de la disminució pressupostària en les polítiques socials que vertebren l'estat del benestar. També cal destacar l'elevat percentatge d'acceptació dels suggeriments i les recomanacions que el Síndic ha adreçat a les administracions i a les empreses que presten serveis d'interès general.
Avanç de dades generals de l'Informe 2013

Dilacions injustificades en la custòdia policial dels detinguts

@Fahe
L'Informe anual de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura (ACPT), presentat pel síndic, Rafael Ribó, i l'Equip de Treball de l'ACPT, fa balanç de les 53 visites d'inspecció dutes a terme per aquest òrgan de supervisió durant el 2013, la majoria (43) a comissaries policials. Arran d'aquestes visites, l'ACPT ha constatat que l'estada a comissaria dels detinguts és injustificadament llarga i l'assistència lletrada no es fa efectiva de manera immediata.
Més informació
Informe ACPT

El Síndic investiga la situació d'un intern del CIE en vaga de fam

@teinteresa.es
El Síndic ha obert una investigació sobre la possible vulneració de drets d'un intern del CIE de Zona Franca en vaga de fam des fa més d'un mes i que ha hagut de ser atès per personal sanitari extern al centre. El síndic, Rafael Ribó, que ha contrastat directament amb l'equip mèdic el seguiment que requereix l'intern, ha recomanat que se li respecti el dret de protesta però que se li garanteixi un seguiment mèdic constant, i que si és necessari se'l traslladi a un hospital. Ribó ha contactat amb la defensora del poble i li ha demanat un acord per poder supervisar el cas.
Més informació

Trobada conjunta del relator especial de les Nacions Unides, Pablo de Greiff, amb els defensors autonòmics i l'estatal

@Efe
El relator especial de les Nacions Unides sobre la promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no-repetició, Pablo de Greiff, s'ha reunit a Madrid, en un acte organitzat per la defensora del poble, amb els defensors autonòmics, entre ells el Síndic de Greuges de Catalunya. Especialment interessat en la Llei de memòria històrica, Greiff ha abordat els quatre components del seu mandat, d'acord amb la Resolució 18/7 del Consell de Drets Humans, que li encomana ocupar-se de casos de violacions dels drets humans i del dret internacional humanitari.
Més informació

Simposi sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües

@Síndic
El Síndic de Greuges, amb la col·laboració de l'Associació Internacional de Comissaris de Llengua (IALC), organitza el Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües, que tindrà lloc el pròxim mes de març a Barcelona. L'esdeveniment forma part dels actes de commemoració del Tricentenari i rep el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. Les conferències es faran els dies 19 i 20 de març al Born Centre Cultural i donaran pas, el dia 21 de març, a la Conferència Internacional de l'IALC.
Més informació

Recepció de queixes a Sant Cugat, Sant Adrià, Sant Hilari Sacalm, Castellar del Vallès, Esparreguera, Granollers i Cunit

@Ajuntament
Durant el mes de febrer de 2014, l'oficina del Síndic atendrà queixes i consultes, entre altres localitats, a: Sant Cugat del Vallès, el dia 4; Sant Adrià de Besòs, el dia 5; Sant Hilari Sacalm, el dia 6; Castellar del Vallès, el dia 11; Esparreguera, el dia 18; Granollers, el dia 19, i Cunit, el dia 20. Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.