eButlleti Juny2014 Logo

Tots els hospitals de l'ICS superen el temps màxim d'espera en algun dels procediments quirúrgics amb termini garantit

@Google
El Síndic ha constatat, arran d'una actuació d'ofici oberta el 2012, que tots els centres hospitalaris de l'ICS superen el temps màxim d'espera de sis mesos en algun dels procediments quirúrgics amb temps d'espera màxim garantit. Davant d'aquesta situació, el Síndic considera que cal informar els pacients de la data aproximada de la intervenció i de la posició que ocupen en la llista. El 30% de queixes de salut rebudes el 2013 han estat relacionades amb les llistes d'espera. El 2014 ja s'han obert quatre actuacions d'ofici relacionades amb les llistes d'espera
Més informació

El Síndic demana canvis normatius i més implicació de l'Administració per aclarir els fraus en la preinscripció escolar

@Síndic
El Síndic alerta que hi ha casos de frau que aconsegueixen esquivar els mecanismes de control, especialment quan les famílies es donen de baixa just després del procés d'admissió d'alumnat, sense que doni temps a l'Administració per comprovar-ho. Per combatre aquestes pràctiques, el Síndic demana canvis en la normativa que regula l'admissió d'alumnat. També insta els ajuntaments a ser més actius en la comprovació dels possibles fraus en l'admissió d'alumnat.
Més informació

El Síndic proposa un IVA reduït per als serveis funeraris

@sfbsa
El Síndic de Greuges considera que el tipus del 21% en l'impost sobre el valor afegit (IVA) que s'aplica a les activitats relacionades amb els serveis funeraris no es correspon amb la naturalesa pròpia del servei, que, com reconeix la Llei sobre serveis funeraris, és de caràcter essencial. Per aquest motiu, ha proposat que s'emprengui una modificació legislativa que rebaixi l'IVA d'aquest sector al tipus reduït del 8%.
Més informació

Presentacions de l'Informe Anual a Tarragona, Girona i Lleida

@Síndic
El síndic de greuges, Rafael Ribó, s'ha desplaçat durant el mes de maig a Tarragona, Lleida i Girona per presentar l'Informe Anual 2013 de la institució. El síndic s'ha centrat en explicar les dades, queixes i actuacions més destacades de cada zona en concret. Les visites a Lleida i Tarragona han coincidit amb els desplaçaments d'un equip del Síndic per atendre queixes i consultes. A Girona atendrà els veïns el pròxim 12 de juny.
Més informació visita Girona
Més informació visita Lleida

El Consell Assessor Jove presenta diverses propostes al Parlament sobre els drets d'informació i de participació

@Síndic
El Consell Assessor Jove (CAJ) del Síndic de Greuges ha comparegut davant la Comissió d'Infància del Parlament de Catalunya per explicar als diputats les principals propostes i conclusions treballades i consensuades durant aquest any acadèmic. Els temes tractats pels membres del Consell han estat el dret a la informació i els mitjans de comunicació, els drets polítics (dret de vaga, associació, reunió i vot) i les garanties davant les sancions.
Més informació

Recepció de queixes a San Quirze, El Prat, Móra La Nova, La Garriga, Ripollet, Girona, Premià de Mar, Capellades i el barri barceloní de Les Corts

@Ajuntament de Capellades
Durant el mes de juny de 2014, l'oficina del Síndic atendrà queixes i consultes a: Sant Quirze del Vallès, el dia 3; El Prat de Llobregat, el dia 4; Móra la Nova, el dia 5; La Garriga, el dia 10; Ripollet, el dia 11; Girona, el dia 12; Premià de Mar, el dia 18; Capellades, el 26, i el barri de Les Corts de Barcelona, el dia 26, Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

La FAPAC premia la tasca del Síndic de defensa del dret a una educació en igualtat d'oportunitats

@FAPAC
El Síndic de Greuges ha estat guardonat amb el premi de la FAPAC 2014 en la categoria d'administració pública. El guardó, lliurat durant la festa celebrada el diumenge 1 de juny per l'agrupació d'AMPA de la majoria de centres escolars públics de Catalunya, és un reconeixement a la tasca duta a terme per la institució per garantir el dret a l'educació en igualtat d'oportunitats.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.