eButlleti Novembre2014 Logo

El Síndic qüestiona les incongruències del Decret llei del Castor i reclama compensacions per als afectats de les Terres de l'Ebre

@Google
Rafael Ribó s'ha adreçat als grups parlamentaris del Congrés de Diputats perquè presentin esmenes al Decret llei del Castor i ha demanat a les instàncies competents que portin el cas davant del Tribunal Constitucional i la UE. El Síndic urgeix que es revoqui qualsevol obligació econòmica dels consumidors i que es presentin tots els estudis i informes pendents sobre la gestió i l'impacte del projecte abans de procedir a les indemnitzacions de les concessions. Pel que fa als perjudicis ocasionats a les Terres de l'Ebre, reclama que es compensin els danys materials i morals i que s'hi avaluï l'impacte mediambiental.
Més informació

Investigació per les filtracions d'informació de la UDEF

El Síndic ha iniciat una actuació d'ofici per presumptes filtracions de la UDEF (Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Comissaria General de Policia Judicial) que han generat acusacions de frau fiscal i de delictes contra la hisenda pública contra càrrecs representatius de les administracions públiques. En vista d'aquesta pràctica, el Síndic ha fet arribar al Defensor del Poble algunes consideracions perquè, si ho considera oportú, obri la investigació corresponent.
Més informació

Recomanacions a l'Ajuntament de Barcelona per promoure la igualtat i no-discriminació dels matrimonis homosexuals

@Google
Arran de l'objecció d'un regidor de Sarrià a casar una parella de lesbianes, el Síndic ha recomanat a l'Ajuntament que estipuli formalment que els regidors que tinguin alguna reserva personal per oficiar aquestes cerimònies ho comuniquin a l'inici del mandat. També ha alertat que el debat públic, com el sorgit en aquest cas, pot vulnerar el dret a la intimitat de les persones contraents. La Llei designa específicament el Síndic com a supervisor de l'Administració pel que fa a les garanties dels drets de les persones LGTBI.
Més informació

Actuació d'ofici sobre la detenció a Saragossa d'un seguidor de la Penya per haver exhibit l'estelada

@EFE-Google
El Síndic ha obert una actuació d'ofici arran de la notícia publicada als mitjans de comunicació de la detenció d'un jove seguidor de la Penya a Saragossa per part de la Policia Nacional el passat 4 d'octubre. Atesa la manca de competències del Síndic per investigar-ho directament, li ha traslladat el cas a la defensora del poble, Soledad Becerril. El cas recorda als fets de Mestalla del 16 d'abril, actualment en procés judicial, que també es va remetre a la defensora.
Més informació

Rafael Ribó recomana que s'aprofundeixi i es faci més independent el dret d'accés a la informació pública

@Parlament
El síndic de greuges, a petició de la Comissió d'Afers Institucionals, ha comparegut davant del Parlament per fer una valoració de la Proposició de llei de transparència i accés a la informació i per respondre les preguntes dels grups parlamentaris. Entre altres qüestions, ha destacat que en democràcies avançades com ara Irlanda o Finlàndia aquesta potestat recau en l'ombudsman, ateses l'autonomia, la independència i les competències que té. També ha proposat que se suprimeixin les excepcions excessives incloses en la Proposició de llei d'accés i transparència, d'acord amb les que fixa el Conveni 205 del Consell d'Europa.
Més informació

Possibles irregularitats en la gestió de les obres i del servei del TAV a Girona

@Banc Imatges Ministeri Cultura
Arran de la inundació del túnel del tren d'alta velocitat (TAV) a Girona i dels indicis que hi ha hagut una possible vulneració dels drets dels usuaris afectats, segons la normativa de consum, el Síndic ha decidit obrir una actuació d'ofici. El Síndic considera que cal aclarir si les administracions públiques han actuat de manera irregular, tant en aquest fet puntual com amb relació al retard en acabar les obres i la manca d'un pla homologat de seguretat de l'estació i el túnel del TAV a Girona, i demana que es desencalli aquest pla de seguretat, que encara no ha estat homologat per la Generalitat.
Més informació

Desplaçaments de l'oficina itinerant per rebre queixes

@Google
4 de novembre de 2014 – Cardedeu Sala Tèxtil Rasé, avinguda Jaume Campmajor, 7 bis
5 de novembre de 2014 - Artés Cruïlla d'Entitats, passeig Diagonal, s/n (edifici El Cove)
6 de novembre de 2014 - Sant Pere de Ribes Centre Cultural l'Escorxador, carrer de l'Escorxador, 7
11 de novembre de 2014 - Martorelles Celler Municipal (Masia de Carrencà), camí de Sant Adrià,5
12 de novembre de 2014 - Dosrius L'Ajuntament Vell, plaça de l'Església s/n
13 de novembre de 2014 - Figueres Locals del Col·legi d'Arquitectes, plaça de Sant Pere
18 de novembre de 2014 - Bigues i Riells Centre cívic i cultural El Rieral de Bigues, carrer Anna Mogas, 130
19 de novembre de 2014 - Abrera Hotel d’Entitats, plaça de les Escoles velles s/n


Prèviament, cal concertar l’entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.