eButlleti Setembre2014 Logo

El Síndic recomana que per al 2015 s’adaptin els preus del transport a la realitat social

@Síndic
El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha presentat l’Informe sobre el preu dels transports públics. L’Informe inclou diverses recomanacions adreçades al Departament de Territori i Sostenibilitat i a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per garantir els drets de les persones a la mobilitat a preus assequibles, especialment dels col·lectius protegits per la normativa catalana del consum. Suggereix, entre d'altres, que la T-50/30 se substitueixi per una T-40/30, més adequada a la pauta habitual de dos desplaçaments diaris, i que la T-10 no s’incrementi per sobre de l’IPC
Més informació

El Síndic reitera l’exigència de no practicar proves d’edat indiscriminades als menors immigrants, ara reforçada per la sentència del Tribunal Suprem

@Banco_de_imagenes_ministerio_educacion
Arran de la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix realitzar indiscriminadament als menors immigrants les proves per determinar-ne l'edat, el Síndic ha recordat que des de fa anys ha estat defensant aquest posicionament per garantir els drets dels menors afectats. També ha reclamat que es tingui en compte l’edat que consta en la documentació legal dels afectats. Insisteix que cal aplicar el principi de proporcionalitat abans de practicar proves de determinació de l’edat als joves estrangers no acompanyats.
Més informació

Necessitat de canvis urgents en la Llei hipotecària

@Jordi Soteras
El síndic s’ha mostrat satisfet amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que qualifica la Llei hipotecària d’abusiva i que insta el Govern espanyol a fer-hi modificacions i a relaxar les condicions exigides als consumidors. El síndic recorda que el Congrés de Diputats, sense tenir en compte les demandes ciutadanes i la situació dramàtica de moltes famílies, va rebutjar, a principis de 2014, debatre una proposició de llei sobre aquesta qüestió presentada pel Parlament de Catalunya el 31 de juliol de 2012.
Més informació

Justícia rebaixa els preus als economats dels centres penitenciaris

El Departament de Justícia ha comunicat al Síndic de Greuges que ha acceptat la recomanació de revisar a la baixa els preus dels productes que es comercialitzen a les botigues CIRE dels centres penitenciaris. L’acceptació ha estat acompanyada de les primeres mesures per part del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). La llei estableix que els béns oferts en aquests establiments en cap cas poden ser superiors als dels comerços de l’entorn del centre. El Síndic va obrir una investigació arran de 27 queixes d’interns de Brians 1 sobre els preus excessius de productes bàsics.
Més informació

Conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Calella

@Ajuntament de Calella
L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni amb la finalitat de promoure i facilitar l’accés dels veïns de localitat al Síndic. D'acord amb el conveni el Síndic de Greuges farà un seguiment del temes de Calella, mantindrà reunions periòdiques amb l’Ajuntament i presentarà un informe anual sobre els temes que més preocupen. El conveni també contempla la possibilitat que el Síndic assisteixi al plenari municipal per exposar amb detall l’informe i debatre’l amb els diferents grups municipals.
Més informació

Recepció de queixes de l'oficina itinerant del Síndic

@Ajuntament Santa Margarida i els Monjos
16 de setembre - Sta Margarida i els Monjos Antic Ajuntament, carrer Sant Josep, 1
17 de setembre - Torrelles Biblioteca Municipal Pompeu Fabra, carrer Major, 8
18 de setembre - Canovelles Can Palots, carrer Barcelona, 8
23 de setembre - Sant Feliu de Guíxols Centre Cívic Vilartagues, plaça Salvador Espriu, s/n
25 de setembre - Bon Pastor (Barcelona) Biblioteca Bon Pastor, carrer Estadella, 62
30 de setembre - El Vendrell Edifici Camí Reial, carrer Reial, 13-17, 1a planta


Prèviament, cal concertar l’entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.