eButlleti Abril2015 Logo

El Síndic continuarà treballant en la prevenció de la tortura a Catalunya

@Síndic
Tot i la recent sentència del Tribunal Constitucional que suprimeix la competència del Síndic com a Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura, Rafael Ribó ha assegurat que continuarà exercint, amb un altra denominació -Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura-, les mateixes funcions en aquest àmbit. Ribó també ha alertat que la sentència apunta cap a un model polític contrari al d'un estat democràtic, compost i plural.
Més informació

Recomanació de debatre al Parlament i de regular l'ús de pistoles elèctriques

@Wikimedia Commons_jasonesbain
El Síndic ha obert una actuació d'ofici arran de l'anunci de l'ús en un futur pròxim de pistoles elèctriques (taser) als Mossos d'Esquadra i a les policies locals. Segons el Síndic, el Parlament hauria de prendre les iniciatives pertinents, en la línia de debats anteriors com el de les bales de goma, per reglamentar l'ús d'aquestes armes. També recomana que es tingui en compte la posició del Comitè de Prevenció de la Tortura del Consell d'Europa, que les considera molt controvertides.
Més informació

El Síndic reclama a Benestar que pagui les prestacions pendents per infant a càrrec

@Jordi Soteras
El Síndic de Greuges, que des de l'any 2010 ha rebut 1.024 queixes de persones disconformes amb el retard en el pagament de les prestacions familiars per infant a càrrec, ha reclamat a la Generalitat que faci efectius els pagaments pendents. Rafael Ribó ha destacat que algunes de les queixes procedien de famílies amb greus problemes econòmics i que el pagament en els supòsits de vulnerabilitat econòmica hauria de ser amb caràcter urgent.
Més informació

D'acord amb la resolució del Síndic, la Generalitat ha ampliat el marge per abonar les sancions de transport amb bonificació

@TMB
Rafael Ribó havia recomanat en nombroses ocasions la implantació de la mesura, que finalment s'ha inclòs en la Llei de mesures fiscals, financeres i administratives. Els beneficiaris de títols de tarifació social també tindran 48 hores per poder acreditar la documentació. Les sancions als menors d'edat s'hauran de notificar als tutors i es podran abonar amb bonificació durant 30 dies.
Més informació

El Síndic es compromet a portar davant del Parlament la problemàtica de l'atur dels majors de 45 anys

@Síndic
Rafael Ribó, en ocasió de l'acte de cloenda de les jornades "Com combatre l'atur dels majors de 45 anys?" ha assumit el compromís de recollir en un informe extraordinari les reflexions i les propostes sorgides en el marc de les ponències i de lliurar-lo al Parlament. La jornada, que va tenir lloc el 19 i 20 de març al Palau Macaya de Barcelona, ha estat organitzada pel Síndic de Greuges juntament amb l'Obra Social "La Caixa".
Més informació

Actuació d'ofici sobre els missatges catalanòfobs al Twitter arran de l'accident aeri

El Síndic s'ha adreçat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè adopti les iniciatives més apropiades amb relació als missatges catalanòfobs publicats aquests dies a la xarxa social Twitter. Rafael Ribó, que condemna els missatges contra les víctimes de l'accident aeri, ha manifestat que "sens perjudici de la crueltat de les piulades i del rebuig que em mereixen aquest tipus d'actuacions, els missatges poden ser constitutius de delicte d'odi".
Més informació

Sortides del mes d'abril per a la recepció de queixes

@puigalder_Wikimedia Commons
9 d'abril: Olot
14 d'abril: Tàrrega
15 d'abril: Les Roquetes (Sant Pere de Ribes)
16 d'abril: Begues
22 d'abril: Sant Feliu de Llobregat
21 d'abril: Sant Gervasi (Barcelona)
29 d'abril: Vilafranca del Penedès
30 d'abril: Tarragona (barri de Sant Pere i Sant Pau)


Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.