eButlleti Desembre2015 Logo

L'Informe anual d'infància 2015 destaca 30 mesures clau

@Síndic

El Síndic ha entregat al Parlament l'Informe sobre els drets de l'infant. El document inclou un resum de les actuacions dutes a terme en aquest àmbit i proposa 30 mesures factibles, en mans de les autoritats, per aconseguir un canvi substancial en el benestar i la qualitat de vida de molts infants, especialment dels que es troben sota el sistema protector de l'Administració. Per això, demana als poders públics una aposta decidida per fer-les efectives i una actuació coherent amb l'interès superior de l'infant.

Més informació

Mancances de les administracions en els fets del geriàtric d'Agramunt

@Síndic

El Síndic assenyala la passivitat de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que no van exercir diligentment la funció que els correspon de policia hidràulica en una zona qualificada per ambdós organismes com d'alt risc. També ha detectat errors en l'actuació de l'Ajuntament, que hauria d'haver denegat la sol·licitud de llicència ambiental i la llicència d'obres pel risc d'inundació. Finalment, qüestiona la ubicació dels usuaris del geriàtric i lamenta la manca d'agilitat del CECAT.

Més informació

Respostes transversals i àgils davant situacions d'emergència social

@AAVV Navas

El Síndic de Greuges de Catalunya ha presentat l'Informe extraordinari sobre l'accés a l'habitatge social, un document elaborat a partir de les queixes concretes rebudes en aquest àmbit i de les actuacions dutes a terme per iniciativa pròpia els últims anys. Amb motiu de la presentació de l'Informe, el síndic, Rafael Ribó, ha demanat a l'Administració la màxima celeritat possible per establir un mecanisme o protocol d'actuació que garanteixi els reallotjaments de les persones en situació de risc d'exclusió residencial.

Més informació

Manca d'indicis concloents per atribuir les dues morts de la Vall d'Hebron a les reduccions pressupostàries

@Síndic

El Síndic no ha pogut constatar que els canvis en els recursos materials del Servei de Cirurgia Cardíaca hagin impedit desenvolupar la feina amb normalitat i amb plenes garanties per als pacients, en contra del supòsit que havia estat denunciat. Tot i això, insisteix que cal reduir el nombre de pacients de cirurgia cardiovascular en llista d'espera per a ser intervinguts, que supera els 90 dies de temps màxim garantit.

Més informació

El Síndic demana que l'alumnat que fa la selectivitat al setembre pugui iniciar el curs universitari en la data oficial

@Síndic

Les classes comencen abans que els estudiants de la convocatòria de setembre hagin pogut consultar els resultats de les PAU. Aquesta situació comporta un greuge per als alumnes afectats, ja que legalment no poden assistir a classe sense tenir la plaça assignada. Ja havia recomanat anteriorment que es respectés el dret a la revisió dels exàmens i que s'ajustessin els calendaris d'acord amb els terminis d'aquest supòsit.

Més informació

Jornada sobre les oportunitats i els riscos d'Internet i les TIC per a infants

@Síndic

Les ponències tindran lloc el 15 de desembre al Palau Macaya de l'Obra Social "la Caixa", entitat que col·labora amb el Síndic en l'organització de la Jornada. L'objectiu principal és obrir un marc de reflexió amb experts de l'Administració, de l'àmbit universitari i de les empreses del sector sobre les línies d'actuació que cal emprendre per avançar en la garantia dels drets i les llibertats dels infants i els adolescents en l'ús de les noves tecnologies i l'accés a Internet.

Programa

Sortides de desembre per atendre persones

@navarcles.cat

1 de desembre. Bellpuig
2 de desembre. Sant Cugat del Vallès
3 de desembre. Sant Hipòlit de Voltregà
10 de desembre. Salt
15 de desembre. Arenys de Mar
16 de desembre. Navarcles
17 de desembre. Reus


Prèviament convé concertar cita via sindic@sindic.cat o 900 124 124.

Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.