eButlleti Gener2015 Logo

Vulneracions sistemàtiques del dret del detingut a romandre el mínim temps a comissaria

@Síndic
L'Equip de Treball de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura (ACPT), encapçalat pel síndic, Rafael Ribó, ha presentat al Parlament l'informe anual corresponent a l'any 2014. L'informe constata dues mancances globals detectades a partir de les visites que s'han dut a terme, sense avís previ, a centres i institucions que exerceixen la custòdia de persones que, per motius diversos, es troben privades de llibertat. Enguany s'han fet 82 visites, davant de les 53 que es van fer el 2013, les 36 del 2012 i les 17 del 2011.
Informe anual de l'ACPT
Més informació

El Síndic demana al SOC que deixi sense efectes les sancions a aturats

@Síndic
El Síndic de Greuges ha suggerit al Departament d'Empresa i Ocupació que arxivi tots els processos sancionadors iniciats pel Servei Català d'Ocupació (SOC) a les persones receptores de prestacions per desocupació pel fet de no renovar la demanda d'ocupació entre el 24 de maig i el 3 d'agost de 2013. El Síndic ha intervingut en el cas arran d'una queixa presentada pel sindicat UGT.
Més informació

Ensenyament garanteix, a petició del Síndic, l'equitat en el preu dels menjadors escolars per a l'alumnat discapacitat

@Banc imatges
El Departament d'Ensenyament ha acceptat una recomanació reiterada durant anys pel Síndic de Greuges, amb relació a les garanties legals de l'alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzats en centres ordinaris a l'hora d'accedir al servei de menjador escolar en igualtat d'oportunitats. Aquesta regulació resol les nombroses queixes rebudes al Síndic sobre estudiants obligats a sufragar el cost d'educadors de suport.
Més informació

La defensora del poble d'Europa porta el cas Castor davant la Comissió Europea

@Google
La defensora del poble europeu, Emilly O'Reilly, ha comunicat al síndic que ha fet arribar al secretari general de la Comissió Europea l'Informe del Síndic de Greuges sobre el projecte Castor. Aquesta era una de les recomanacions incloses en l'Informe per utilitzar totes les eines legals a l'abast i aconseguir suspendre el Reial decret llei, que podria vulnerar el Tractat fundacional de la Unió Europea en matèria d'ajuts d'estat. El Parlament de Catalunya i el Govern català també han seguit les recomanacions del Síndic i han presentat un recurs contra el Reial decret llei al Tribunal Constitucional.
Més informació

Recomanació a l'AMB que assumeixi les expropiacions dels parcs urbans metropolitans

Rafael Ribó s'ha reunit amb Xavier Trias, en qualitat de president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per proposar-li que sigui l'entitat metropolitana la que gestioni les expropiacions dels terrenys qualificats com a parcs urbans durant el Pla general d'urbanisme del 1976. El Síndic ha intervingut en el cas arran de la queixa dels ajuntaments de Montcada i Reixach, Sant Just Desvern, Sant Cugat del Vallès i Sant Vicenç dels Horts, que van plantejar que no podien fer-se càrrec de les indemnitzacions.
Més informació

El Síndic posa en funcionament el servei de comunicacions electròniques gestionat pel COAC

@Síndic
El Síndic ha estat la primera institució a posar en funcionament el servei de comunicacions electròniques adreçades als ciutadans, elaborat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya. Es tracta d'un servei gratuït que permet que les persones que han presentat una queixa al Síndic rebin un avís per correu electrònic i també per SMS, si han facilitat un telèfon mòbil, que els informa que poden accedir a alguna carta o escrit relacionat amb el seu cas.
Més informació

Sortides per a la recepció de queixes del mes de gener

@Google
13 de gener: Calafell
14 de gener: Palamós
15 de gener: Manlleu
20 de gener: Balaguer
21 de gener: Barberà del Vallès
22 de gener: Vilanova del Camí
28 de gener: Caldes de Malavella


Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.