eButlleti Maig2015 Logo

Presentació al Parlament del nou Mecanisme de Prevenció de la Tortura

@Síndic
Amb motiu de la compareixença al Ple del Parlament per presentar l'Informe anual 2014, el síndic ha reivindicat la tasca de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura (ACPT), que el 2014 s'ha concretat en 82 visites a centres de custòdia de detinguts. Ribó ha aprofitat l'ocasió per presentar als diputats el nou Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura, creat en aplicació de la sentència del Tribunal Constitucional, que anul·la la denominació Autoritat Catalana per a la prevenció de la Tortura (ACPT).
Més informació

El síndic valora positivament el caràcter de dret subjectiu de la renda garantida

@Parlament
Rafael Ribó, en compareixença al Parlament, ha proposat que es vinculi la prestació de la futura renda garantida a un compromís per seguir un itinerari d'inserció. En la seva intervenció, ha destacat com a punt favorable que la proposta de prestació no discrimini en funció de la causa de la situació de necessitat. També ha suggerit que es determini la renda de suficiència econòmica de què ha de disposar una família per garantir l'accés de qualsevol infant als mínims establerts.
Més informació

L'ATM implanta recomanacions del Síndic que beneficien els usuaris de títols de transport integrat

@Google
L'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) farà efectives algunes propostes i recomanacions que Rafael Ribó li ha fet amb relació a les condicions d'ús dels títols de transport. Així, els infants en situació de custòdia compartida podran tenir dues T-12 quan els pares visquin en zones tarifàries diferents. D'altra banda, la T-Jove i els títols de família nombrosa i monoparental amplien el període de vigència.
Més informació

El Síndic envia a la Fiscalia els missatges catalanòfobs publicats al Twitter arran de la mort d'un professor

@Google
El Síndic s'ha adreçat novament a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè adopti les iniciatives més apropiades amb relació als missatges catalanòfobs publicats a la xarxa social Twitter, en aquest cas, arran del tràgic incident ocorregut en un institut de Barcelona, en què va morir un professor i hi va haver diversos ferits. El Síndic lamenta profundament aquest fet i se solidaritza amb les víctimes i els seus familiars.
Més informació

El Síndic s'adreça a Europa per combatre el retrocés en la garantia de drets del col·lectiu LGTBI

@Banc Imatges
Arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que avala prohibir als homosexuals donar sang, el Síndic ha demanat la intervenció del Parlament Europeu, de la defensora del poble europeu i del comissari de Drets Humans del Consell d'Europa. També ha demanat a la Generalitat sobre els protocols establerts per donar sang, els criteris d'exclusió permanent o temporal i les incidències derivades d'aquests criteris.
Més informació

El Síndic insta els poders públics a actuar arran de la mort de milers d'immigrants al Mediterrani

@Andrés Dapena Boixareu
Rafael Ribó ha reclamat, per mitjà d'una declaració, més recursos i mesures per part de la Unió Europea i de tots els governs implicats en la crisi humanitària que està causant la mort de milers d'immigrants al Mediterrani. Ha demanat directament a les institucions de defensa de drets que s'impliquin per aportar solucions i prevenir tragèdies futures, i per posar fi a les causes de la tragèdia humanitària. També ha instat a fer un esforç pedagògic per conscienciar i implicar la població en les responsabilitats col·lectives.
Més informació

Sortides del mes de maig per a la recepció de queixes

@Ajuntament Roses
5 de maig. Castelldefels
6 de maig. Sabadell
7 de maig. Berga
13 de maig. Taradell
14 de maig. Roses
26 de maig. Palau-solità i Plegamans
27 de maig. Sant Quirze del Vallès
28 de maig. Lleida


Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.