eButlleti Març2015 Logo

Presentació de l'Informe anual 2014: El Síndic denuncia la vulneració sistemàtica de drets reconeguts

@Síndic
L'any 2014 el Síndic ha tramitat més de 27.211 actuacions, que han afectat 53.095 persones. Prop d'un 40% correspon a polítiques socials. A partir de les actuacions dutes a terme, afirma que és inacceptable la restricció en els drets de les persones dependents, especialment la suspensió de les prestacions econòmiques vinculades al servei de residència. També assenyala que és urgent una nova regulació de la renda mínima que respongui a les necessitats socials i que cal un canvi radical en els procediments i la gestió de les llistes d'espera.
Més informació
Informe anual 2014

El Síndic detecta irregularitats i indicis de maltractaments als detinguts del 4F

@Síndic
Rafael Ribó ha evidenciat que el llibre de registre i custòdia dels detinguts amb la informació de febrer del 2006 consta com a desaparegut. A més, segons els informes mèdics, com a mínim en un dels detinguts s'acrediten ferides i contusions mentre estava sota custòdia. Ribó afirma que "hi ha la certesa que ni la Guàrdia Urbana ni els Mossos d'Esquadra van obrir cap investigació interna per aclarir la consistència de les denúncies de maltractaments que diversos dels detinguts van denunciar davant la jutgessa".
Més informació
Resolució 4f adreçada a l'Ajuntament de Barcelona

Com combatre l'atur de les persones majors de 45 anys? Jornades de debat el 19 i 20 de març

@Síndic
El Síndic de Greuges de Catalunya i l'Obra Social "la Caixa" organitzen unes jornades de debat per al 19 i 20 de març de 2015 sobre la situació de les persones majors de 45 anys en atur. L'objectiu és identificar les mesures clau que caldria aplicar per combatre aquest fenomen. La inscripció a les jornades, que tindran lloc al Palau Macaya de Barcelona, és gratuïta, però les places són limitades.
Més informació

Proposta per millorar la seguretat de les vies ferrades i d'escalada

@Google
Ampliar l'àmbit d'actuació del grup de suport de muntanya del Cos d'Agents Rurals, de manera que també pugui fer tasques de millora d'instal·lacions d'escalada i de vies ferrades, és una de les recomanacions que el Síndic de Greuges ha adreçat a l'Administració de la Generalitat per garantir la seguretat de la pràctica de l'escalada, la qual s'ha vist afectada en els últims anys per l'augment de practicants de les activitats esportives de muntanya.
Més informació

Actuació d'ofici davant les incidències derivades del temporal de neu

@Jeroni Pagan
El Síndic de Greuges ha obert una investigació per aclarir si hi ha hagut deficiències en l'actuació del Govern de la Generalitat i de l'Administració de l'Estat davant del temporal de neu que va afectar gran part de Catalunya el passat 4 de febrer. Segons les notícies publicades als mitjans de comunicació, la neu va provocar nombroses incidències i va col·lapsar carreteres i autopistes. El Síndic vol esclarir si aquest col·lapse és atribuïble a una manca de previsió i de coordinació, fet que podria vulnerar el dret a la mobilitat.
Més informació

Sortides del mes de març per a la recepció de queixes

@Ajuntament de Canet
3 de març: Molins de Rei
4 de març: Teià
5 de març: Banyoles
10 de març: Santa Maria de Palautordera
11 de març: Canet de Mar
12 de març: Gandesa
17 de març: Esplugues de Llobregat
18 de març: Arbúcies
19 de març: Sort


Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.