eButlleti Octubre2015 Logo

La cobertura informativa i les dificultats del vot exterior centren les actuacions sobre el 27S

@Síndic

Amb motiu de la campanya electoral del 27S, el Síndic ha insistit en la necessitat que els mitjans públics superin els blocs electorals. A partir d'un informe comparat entre televisions privades i públiques, el Síndic ha convidat la Junta Electoral Central (JEC) a exigir a les privades una visió més imparcial i a aplicar-los el mateix criteri que a les cadenes públiques. També s'ha adreçat a la JEC per demanar l'ampliació del període per votar des de l'exterior i ha qüestionat la voluntat d'aquesta d'agilitar i de millorar el sistema de vot per correu.

Bloc electorals
Estudi cobertura informativa
Mala praxi JEC
Pròrroga vot exterior

Proposta de retirar l'IRPH com a tipus oficial

@Síndic

El Síndic de Greuges ha presentat al Parlament l'informe La protecció dels afectats per l'índex de referència de préstecs hipotecaris. El Síndic recomana que les hipoteques pactades amb l'IRPH siguin renegociades amb índexs més ajustats i que l'Agència Catalana de Consum intercedeixi i arbitri alternatives a l'IRPH, entre d'altres. Representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es van adreçar al Síndic perquè consideraven que la publicitat de l'IRPH era enganyosa. A més, diverses sentències judicials consideren l'IRPH com a clàusula abusiva.

Més informació

Actuació d'ofici pel conflicte en un centre d'acolliment al Bages


El Síndic ha obert una actuació d'ofici per conèixer les actuacions que s'estan duent a terme per protegir els infants del centre d'acolliment L'Estrep, al Bages, que suposadament són objecte d'assetjament per part d'un grup veïnal. Rafael Ribó, que demana que es valori i es respecti la tasca que fan els centres de protecció amb relació als infants, s'ha adreçat a l'Administració per conèixer quines mesures s'estan prenent.

Més informació

Recomanacions amb relació a l'acollida de refugiats

@Banc imatges Ministeri Educació

Segons Rafael Ribó, el flux de refugiats anirà augmentant i caldrà una resposta amb més recursos i amb canvis culturals per consolidar valors d'acollida. Entre les recomanacions adreçades a l'Administració, destaca que el Pla de protecció internacional i el Comitè d'Acollida s'apliquin amb immediatesa i agilitat. També recorda que la normativa estableix que els infants que sol·liciten protecció internacional han de rebre un tractament diferenciat. Per la seva banda, el Síndic es compromet a vetllar amb tots els recursos disponibles perquè es respectin els drets de les persones acollides.

Més informació

El Síndic participa a la Festa de la Infància, el 18 d'octubre

@Síndic

La Festa dels Drets de la Infància, que es farà el diumenge 18 d'octubre a l'Estació del Nord de Barcelona, comptarà de nou amb la participació del Síndic en la defensa dels drets dels infants. En aquesta edició, s'explicarà als infants la tasca de defensar drets i la possibilitat de presentar queixes, seguint el que recull la Declaració universal de drets dels infants pel que fa al dret de l'infant a ser escoltat.

Declaració dels defensors del poble sobre les polítiques d'habitatge públic

@Google

Les XXX Jornades de Coordinació de Defensories del Poble, que han tingut lloc a Santander a mitjan setembre, han abordat aquest any temes relacionats amb el dret a un habitatge digne i la necessitat d'elaborar bones polítiques públiques per garantir aquest dret. L'adjunt general, que ha intervingut per part del Síndic, ha abordat els reptes que actualment planteja la plena satisfacció del dret a l'habitatge i ha explicat les recomanacions principals que la institució ha adreçat a les administracions implicades.

Més informació

Sortides del mes d'octubre per a la recepció de queixes

@wikipedia

1 d'octubre. L'Escala. Can Masset, plaça de les Escoles s/n
6 d'octubre. Badalona. Oficina Municipal del Districte 5. Avinguda d'Alfons XIII, 114. Palau Municipal d'Esports (exterior)
7 d'octubre. Breda. Centre Cívic i Social. Avinguda verge de Montserrat, 20
8 d'octubre. Roda de Berà. Hotel d'Entitats. Carrer Mossèn David Pujol, 2
14 d'octubre. Blanes. Biblioteca jove. Passeig de Catalunya, 2
15 d'octubre. Sant Andreu de Llavaneres. Biblioteca municipal. Carrer Closens, 65
20 d'octubre. Martorell. El Círcol. Plaça de la Vila, 19
21 d'octubre. Cubelles. Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC). Carrer Joan Roig i Piera, 3-5
22 d'octubre. Castell-Platja d'Aro. Centre Cívic Vicenç Bou (Platja d'Aro). Carrer Escoles, 2 Punt d'Atenció Municipal de Castell d'Aro. Avinguda de la Platja, 60


Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.