eButlleti Març2016 Logo

La necessitat de garantir els drets socials centra la presentació de l'Informe anual

@Pixabay

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va lliurar el passat mes de febrer a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l'Informe al Parlament corresponent a l'any 2015, amb la voluntat d'oferir una radiografia de la situació dels drets i les llibertats a Catalunya. Durant la seva presentació, el síndic va destacar que el context actual, amb un govern renovat i que té com a objectiu construir un nou projecte polític, és un escenari idoni per enfortir els mecanismes de garantia de drets.

Més informació

Més actuació i coordinació entre les institucions per evitar fets com el de l'escola Maristes

@Sindic

Després d'investigar els fets ocorreguts a l'escola Maristes, el Síndic ha resolt que no es va activar el Protocol marc d'actuació en cas d'abusos, i ha reclamat el compromís i la voluntat de totes les administracions i institucions d'aplicar els instruments signats i acordats. També ha recomanat que tots els infants o adolescents víctimes rebin tractament, assistència i suport perquè es puguin recuperar físicament i psicològica. En el marc de l'actuació d'ofici, el Síndic va convocar una reunió amb totes les parts que fa vora deu anys van signar el Protocol.

Més informació

El Síndic reclama una acció contundent per trobar una sortida a la precarietat dels manters

@Google

En el marc d'una investigació sobre la pràctica il·legal del "top manta", el Síndic ha manifestat que l'actuació policial s'ha de complementar amb un pla paral·lel que garanteixi alternatives laborals o socials per als venedors afectats. També ha recomanat una major sensibilització del consumidor sobre les repercussions negatives del fet d'adquirir productes falsificats al "top manta".

Més informació

Actuació d'ofici davant l'exclusió del català en la prova oficial d'accés a l'advocacia


El Síndic, davant el malestar de diverses institucions de l'àmbit jurídic per l'exclusió del català en la prova d'accés a l'advocacia, ha decidit obrir una investigació i s'ha adreçat a la defensora del poble estatal perquè intervingui davant del Ministeri de Justícia, i li ha recordat que l'Administració hauria garantir el dret dels alumnes a examinar-se en qualsevol de les llengües oficials de cada comunitat autònoma.

Més informació

La Generalitat promourà els canvis normatius proposats pel Síndic per garantir el dret dels infants estrangers a jugar a futbol

@Google

La Secretaria General de l'Esport ha acceptat totes les recomanacions del Síndic per evitar greuges injustos de la normativa FIFA. El Síndic també ha instat la Federació Catalana de Futbol a establir procediments més àgils i flexibles per tramitar les llicències i ha demanat al Defensor del Poble que intervingui davant la Federació Espanyola de Futbol perquè revisi els requisits per tramitar la llicència.

Més informació

Queixa de la Cecot pel possible ús irregular de les quotes de formació professional

@Síndic

El Síndic de Greuges de Catalunya, arran d'una queixa plantejada per la patronal catalana Cecot, ha detectat diverses evidències sobre la necessitat de revisar la Llei que regula el Sistema de Formació Professional per a l'ocupació de treballadors en actiu. Rafael Ribó ha explicat que, tot i que són de caràcter finalista, les quotes mensuals de formació professional que s'haurien de destinar a formar treballadors en actiu s'estan utilitzant per sufragar prestacions i formació de persones en situació d'atur.

Més informació

Recomanació per minimitzar les molèsties del toc de les campanes

@Wikipedia

En els últims anys el Síndic ha recomanat als ajuntaments de catorze localitats catalanes que prenguin les mesures necessàries per modular o suprimir el toc de les campanes. Rafael Ribó ha adreçat aquest suggeriment a cada consistori, amb les especificacions pròpies de cada cas, després d'haver investigat les queixes que li presenten els veïns afectats.

Més informació

Calendari dels pròxims desplaçaments del Síndic

@Ajuntament de Canet

8 de març. La Sagrada Família (Barcelona) Biblioteca Sagrada Família
9 de març. La Bisbal d'Empordà El Mundial (entrada pel passeig Marimon Asprer)
10 de març. Pineda de Mar Can Comas. Plaça Catalunya, 3
15 de març. Matadepera Casal de Cultura. Carrer Pere Aldavert, s/n
16 de març. Canet de Mar Centre cívic Vil·la Flora, riera Gavarra, s/n
17 de març. Ripoll Centre cívic Devesa del Pla. Carrer Concepció Ducloux, s/n


Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon
900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.