eButlleti
Decembre2008
Logo

Inauguració de la nova seu

El proper dia 10 de desembre, coincidint amb el 60è aniversari de la Declaració Universal dels drets humans, tindrà lloc l’acte central de la inauguració de la nova seu del Síndic, al passeig Lluís Companys, 7, de Barcelona. Comptarà amb la presència del president del Parlament, Ernest Benach. Durant tota la setmana de la inauguració se celebraran altres actes i reunions amb diferents col·lectius i altres defensors.

Exposició commemorativa i jornada de portes obertes

A partir del 10 de desembre, a la nova seu del Síndic, s’hi podrà veure l’exposició “Obrint portes als drets”, un repàs de la història i la tasca de la institució. La mostra té tres eixos numèrics, que són els 25 anys de la institució, els 30 de l’Estatut d’autonomia i els 600 anys de la creació, per part del rei Martí l’Humà, del provisor de greuges, precursor del Síndic. L’exposició serà oberta des del dimecres dia 10 fins el dissabte 13, dia en què tindrà lloc una jornada de portes obertes de la nova seu del passeig Lluís Companys, 7.

Conferència de Rafel Ribó i Enrique Múgica al Col·legi d’Advocats de Barcelona

El dimecres dia 10, el defensor del poble, Enrique Múgica, i el síndic de greuges, Rafael Ribó, seran els dos ponents de les jornades “Objectiu del Mil·lenni”, que organitza el Col·legi d’Advocats de Barcelona. Els dos defensors parlaran de la significació dels drets humans en l’actualitat. L’acte tindrà lloc a la seu del Col·legi a les set de la tarda.
Més informació

Conveni de supervisió singularitzada amb l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia

Sant Sadurní d’Anoia serà el tercer municipi de Catalunya que firmarà un conveni de supervisió singularitzada amb el Síndic. L’objectiu del conveni és potenciar la defensa dels drets en l’àmbit local. El conveni, que se signarà el dia 4 de desembre, estableix, entre d’altres, que el Síndic farà un informe anual de les queixes rebudes de Sant Sadurní, que aquestes queixes es gestionaran amb la màxima celeritat i que s’instal·larà una bústia en un lloc del municipi per recollir les queixes. Sant Adrià de Besòs i Castellar del Vallès són els altres dos municipis que ja han signat aquest conveni.
Informació conveni de Castellar del Vallès

L’oficina del Síndic es desplaça al Vendrell el 17 de desembre

L’oficina del Síndic es desplaçarà al Vendrell el pròxim dimecres 17 de desembre. Les persones que vulguin fer consultes o exposar queixes de les administracions han de demanar hora trucant el 900 124 124 o enviant un missatge electrònic a sindic@sindic.cat. L’equip del Síndic atendrà les visites a l’Hotel d’Entitats, Camí Reial, 13-17
Més informació

El web del Síndic ja te versió en francès

S’han traduït la majoria de continguts, com ara els formularis de queixa i de consulta o el servei d'atenció a les persones i tota la informació fixa del lloc web, com ara la funció que compleix la institució, la història i la Llei del Síndic, entre d’altres. Aquesta és la cinquena llengua en què el web del Síndic està disponible. A més del francès, té els continguts en català, castellà, anglès i aranès.
Inici de la web en francès

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | www.sindic.cat
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.