eButlleti
Setembre 2008
Logo

Nova web d'infants i joves del Síndic

Ja està operativa la nova web d'infants del Síndic. Amb un disseny jove i dinàmic, el nou espai insta nens i joves que s'adrecin directament al Síndic per presentar queixes o fer consultes. A més de les millores tècniques i visuals respecte a la web d'infants anterior, també s'ha de destacar que la pàgina s'adreça a un ventall més ampli de persones, com ara infants i joves nouvinguts, discapacitats i interns en centres d'acollida, etc.
Accediu a la web d'infants

Conveni de col.laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat

El president de Ferrocarrils de la Generalitat, Joan Torres, i el síndic de greuges, Rafael Ribó, signaran el proper dia 16 de setembre un conveni de col.laboració. El conveni té per objectiu millorar la tramitació de queixes i reclamacions que els usuaris de Ferrocarrils efectúen a través del Síndic.

L'oficina del Síndic es desplaça a Gandesa el 8 d'octubre

El pròxim dimecres 8 d'octubre l'oficina del Síndic es desplaça a Gandesa per atendre les persones que vulguin fer-li consultes o exposar-li queixes de les administracions. L'equip del Síndic atendrà les visites durant tot el dia a Ca la Vila vella, plaça de l'Església, 1. Cal concertar l'entrevista trucant al 900 124 124 o enviant un correu electrònic a sindic@sindic.cat.
Més informació

L'atenció a les persones amb trastorns límits de la personalitat en l'àmbit penitenciari

El defensor de les persones ha observat que als centres penitenciaris hi ha un increment de malats mentals, una falta de nous recursos per atendre'ls i també una tutela insuficient per part de l'Administració. Massa sovint els òrgans judicials apliquen mesures d'internament penitenciari a causa de la falta de places d'atenció especialitzada apropiades.
Més informació

Recordatori a un ajuntament de l'obligació de tancar un circuit de motocròs sense permís

El Síndic ha recordat a l'Ajuntament de Capmany (Alt Empordà) l'obligació legal de complir i fer complir la llei i prohibir l'activitat d'un circuit de motocròs a la finca la Ferrerola per la falta de permisos administratius. Segons la documentació aportada, el Síndic considera que el circuit, des dels seus inicis el 1987, és una activitat ?clandestina en termes administratius i ambientals? perquè no disposa d'autorització administrativa per poder operar.
Més informació

Actuació d'ofici pels dèficits dels serveis de telecomunicacions a Prat de Comte

El Síndic ha obert una actuació d'ofici per esbrinar si la situació que pateix la localitat de la Terra Alta, amb relació a la telefonia mòbil, la connexió a Internet i la cobertura de canals de televisió, s'adequa a la prestació obligatòria dels serveis de caràcter universal. El Síndic també investiga si les actuacions administratives són suficients per evitar que la fractura digital afecti les persones de Prat de Comte.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | www.sindic.cat
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.