eButlleti
Desembre2011
Logo

Defensors d'arreu debaten a Barcelona sobre la prestació privada de serveis públics

@sindic
Ombudsman i experts van participar el 21 i 22 de novembre a Barcelona a les jornades La Defensa dels Drets i les Bones Pràctiques en la Prestació Privada de Serveis d'Interès General. El Paper de l'Ombudsman. La trobada, organitzada per l'IOI-Europe (International Ombusdman Institute), amb la col·laboració del Síndic i del Cercle d'Economia, va ser inaugurada pel president de la Generalitat, Artur Mas. El comissari europeu de Salut i Polítiques de Consum, John Dalli, va impartir la conferència principal.
Més informació

El Síndic destaca la funció dels defensors com a garants de drets en temps de crisi

Segons Rafael Ribó, la crisi comporta un estímul per als defensors per ser més àgils i tenir més capacitat de defensa dels drets, especialment els dels més desfavorits. En el marc d'una jornada organitzada el novembre pel Defensor del Poble Andalús, sobre les respostes de les defensories davant la crisi econòmica, el síndic també va recordar que organismes com les Nacions Unides, la Unió Europea i el Consell d'Europa han recomanat que s'enforteixin les institucions d'ombudsman, tant d'àmbit nacional com local.
Més informació

El Síndic demana la col·laboració dels òrgans de govern local

@sindic
Amb motiu de la jornada de treball El Síndic i el Món Local, que va tenir lloc el 14 de novembre al Parlament de Catalunya, Rafael Ribó va aprofitar per demanar als representants dels òrgans de govern local la màxima col·laboració en la tasca de supervisió que pertoca al Síndic i, a la vegada, els va recordar que obstaculitzar el dret a la informació és una falta greu. Més de 150 representants de les corporacions locals, entre alcaldes, regidors, secretaris i personal tècnic, van assistir a l'acte.
Més informació

Els infants denuncien les injustícies socials a la Festa dels Drets

@sindic
En la prova de la queixa, activitat organitzada pel Síndic, els nens i les nenes que van participar a la gimcana de la Festa de la Infància van tenir l'oportunitat d'aprendre a defensar els seus drets. Entre tots van elaborar un mural amb dibuixos i collages on reivindicaven, entre molts d'altres, el dret a l'educació, a la igualtat o al joc. La Festa va tenir lloc el 19 de novembre al parc de la Ciutadella de Barcelona, amb motiu de l'aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants.
Més informació

Conveni amb l'Associació d'Abastament d'Aigua

@sindic
El Síndic de Greuges de Catalunya i l'Associació d'Abastament d'Aigua (AAA) van signar el 24 novembre un conveni de col·laboració perquè el Síndic tingui accés a assessorament i a informes de l'AAA relacionats amb la gestió integral dels recursos hidràulics. El conveni, segons el qual el Síndic podrà obtenir informació sobre normes i estudis del tema esmentat, s'afegeix a un acord de característiques similars que el Síndic va signar el mes d'octubre amb l'Agrupació de Serveis d'Aigua de Catalunya.
Més informació

Recepció de queixes a Girona, Montgat i Barcelona (barris de Sant Andreu i Gràcia)

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà l'1 de desembre al barri de Sant Andreu de Barcelona; el dia 14, a Girona; el 15, al barri de Gràcia de Barcelona, i el dia 20, a Montgat. L'objectiu de les visites és apropar el Síndic a les persones perquè li puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.