eButlleti Gener2014 Logo

El Síndic demana transparència al CIE de Zona Franca

@Google
Rafael Ribó ha reclamat que la defensora del poble actuï de manera immediata i visiti el CIE o faciliti l'entrada a l'equip del Síndic. L'objectiu de la visita és poder investigar de primera mà els últims incidents que hi han tingut lloc (accions de protesta i vagues de fam que han comportat la intervenció policial). El Síndic, que ja fa temps que rep queixes sobre irregularitats al CIE i que recentment ha obert una investigació per la mort d'un intern, recorda que cal aprovar un reglament que desplegui el règim d'internament dels estrangers i que reconsideri la concepció actual dels CIE.
Més informació
Investigació per la mort d'un intern al CIE
Denúncies al Síndic sobre la mort de l'intern

Proposta de creació d'una prestació específica per famílies amb infants sense recursos

@Jordi Canyameres
L'Informe anual sobre els drets de l'infant, que el Síndic va presentar al Parlament a finals de l'any 2013, insta les administracions a combatre activament les vulneracions de drets bàsics dels infants en situacions de pobresa estructural. En concret, proposa una prestació específica condicionada a la renda per a les famílies amb infants a càrrec i destaca que el dret a una alimentació adequada no és l'únic que es vulnera en el cas dels infants en situació de pobresa.
Més informació
Informe sobre els drets de l'infant

El Síndic insta la Generalitat que anul·li totes les sancions de #novullpagar

@Google
Amb l'objectiu de no generar cap greuge entre les persones sancionades pels mateixos fets i per congruència amb les resolucions judicials, el Síndic ha suggerit al Servei Català de Trànsit que anul·li totes les sancions relacionades amb la campanya #Novullpagar. Pel que fa a les sancions imposades als titulars dels vehicles que no van identificar els conductors denunciats, el Síndic al·lega que es tracta d'una infracció derivada que no pot existir si no hi ha hagut la infracció d'origen.
Més informació

Descomptes de transport per a les persones en situació d'atur amb ingressos inferiors al salari mínim

@Síndic
Actualment, les bonificacions s'apliquen als beneficiaris de subsidis per desocupació inferiors al salari mínim interprofessional (SMI), però no als de prestacions d'atur de caràcter contributiu. El Síndic demana que s'inclogui aquest darrer col·lectiu si la prestació que reben és inferior a l'SMI. La bonificació representa un descompte de prop d'un 80% amb relació al preu de venda habitual de la T-Trimestre de l'àrea metropolitana de Barcelona.
Més informació

Conveni de supervisió singularitzada amb l'Ajuntament de Premià de Mar

@Ajuntament Premia
L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni de col·laboració segons el qual s'han compromès a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals d'aquesta localitat. L'objectiu del conveni és oferir una millor atenció als habitants de Premià de Mar en la defensa dels seus drets en l'àmbit local.
Més informació

Recepció de queixes a Llagostera, Amposta, les Borges Blanques, Caldes de Montbui i Barberà del Vallès

@Ajuntament Llagostera
Durant el mes de gener de 2014, l'oficina del Síndic atendrà queixes i consultes, entre altres localitats, a: Llagostera, el dia 9; Amposta, el dia 14; les Borges Blanques, el dia 15; Caldes de Montbui, el dia 16, i Barberà del Vallès, el dia 21. Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.