eButlleti Maig2014 Logo

El síndic proposa al Ple del Parlament un compromís de tota la cambra per protegir les polítiques socials

@Parlament
Rafael Ribó ha presentat l'Informe 2013 davant el Ple del Parlament i ha incidit especialment en la necessitat de protegir les polítiques socials, les quals han centrat una bona part de les actuacions dutes a terme per la institució durant l'any 2013. Així, els àmbits d'infància, serveis socials, educació, salut i treball han representat el 40% de les queixes tramitades el 2013. En total, ha tramitat més de 27.000 actuacions i ha obtingut un percentatge d'acceptació del 98%.
Més informació

Proposta per garantir per llei un nivell bàsic de benestar infantil

@Jordi Canyameres
El síndic de greuges i l'adjunta per a la defensa dels drets dels infants han comparegut a la Comissió d'Infància del Parlament de Catalunya per presentar i debatre l'informe anual sobre els drets de l'infant i l'informe extraordinari sobre el seguiment de l'acolliment infantil en família. En la seva intervenció han insistit en la necessitat que els poders públics despleguin normativament el dret dels infants per garantir un nivell de vida adequat.
Més informació

El Síndic recomana que es permeti als infants estrangers tutelats per la DGAIA federar-se en equips de futbol

@Jordi Canyameres
El Síndic ha investigat aquesta qüestió arran d'una queixa, rebuda l'octubre de 2013, sobre la situació de dos menors estrangers tutelats per la DGAIA residents en centres residencials d'acció educativa (CRAE) que no van poder federar-se i participar en competicions de futbol. Segons el Síndic, els requisits que s'imposen als infants estrangers tutelats poden ser discriminatoris i proposa que se'ls doni un tracte especial.
Més informació

El CatSalut fa cas al Síndic i regula els requisits per optar a una reducció en l'aportació farmacèutica

@Síndic
L'1 de maig va entrar en vigor una instrucció amb els requisits perquè malalts crònics amb pocs recursos només hagin d'aportar un 10% de la despesa de medicaments. El Síndic, que havia recomanat reiteradament una regulació per evitar la discrecionalitat de l'Administració, s'ha mostrat satisfet, però cautelós respecte als requisits i al consegüent abast real de la iniciativa quan es posi en pràctica. La mesura pretén ser una alternativa per a les persones que amb el nou copagament van quedar excloses de la prestació de farmàcia gratuïta.
Més informació

El Síndic insta el Defensor del Poble que investigui l'actuació de la policia espanyola a Mestalla

El Síndic ha obert una actuació d'ofici per aclarir si hi va haver una actuació desproporcionada de la policia contra un jove de Cadaqués que portava una estelada durant la final de la Copa del Rei de futbol, el passat 16 d'abril, a l'estadi de Mestalla, a València. Atès que el Síndic no té competència directa per supervisar la Policia Nacional espanyola, com fa habitualment en aquests casos, ha traslladat les consideracions sobre els fets al Defensor del Poble perquè investigui el cas.
Més informació

Rafael Ribó qualifica d'encert la retirada de les pilotes de goma i recorda que cal fer justícia i rescabalar les víctimes

@Stop bales de goma
El síndic s'ha mostrat satisfet per la retirada, dimecres 30 d'abril, de les pilotes de goma a Catalunya. De tota manera, ha recordat que també va demanar que la Generalitat rescabalés totes les persones que haguessin sofert danys irreversibles per l'impacte d'aquests projectils. El Síndic de Greuges ha insistit repetidament durant els últims anys en la perillositat d'aquests projectils donats els danys irreversibles que han causat en diverses ocasions.
Més informació

La defensa de drets des de la proximitat en la commemoració dels 10 anys de la Sindicatura de Greuges de Terrassa

@Síndicatura greuges Terrassa
Amb motiu de l'acte de commemoració dels deu anys d'existència de la institució de la Sindicatura de Greuges de Terrassa, celebrat el 29 d'abril, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha parlat de la tasca que duen a terme els síndics i els defensors locals a Catalunya. A més, ha dit que aquesta tasca s'ha d'acomplir des de la independència de la institució i amb la dotació de mitjans i de personal suficients per poder dur a terme les investigacions sobre les queixes tramitades i poder resoldre correctament.
Més informació

Recepció de queixes a Sant Andreu de la Barca, el Besòs (Barcelona), Roses, Arenys de Munt, Parets del Vallès, Bonavista (Tarragona), Santa Coloma de Gramenet, Gelida, Roda de Ter, Vallirana, Olesa i Pardinyes (Lleida)

@Ajuntament Sta Coloma Gramenet
Durant el mes de maig de 2014, l'oficina del Síndic atendrà queixes i consultes a: Sant Andreu de la Barca, el dia 6; el barri del Besòs de Barcelona, el dia 7; Roses, el dia 8; Arenys de Munt, el dia 13; Parets del Vallès, el dia 14; el barri Bonavista de Tarragona, el dia 15; Santa Coloma de Gramenet, el dia 20; Gelida, el dia 21; Roda de Ter, el dia 22; Vallirana, el dia 27; Olesa, el dia 28, i el barri de Pardinyes de Lleida, el dia 29. Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.