eButlleti Febrer2015 Logo

Avanç de les dades de l'any 2014: un 7,4% més de queixes

@Síndic
Entre les xifres més destacades del 2014, avançades pel Síndic, a banda de l'increment d'un 7,4% de queixes, destaca l'elevat percentatge de solucions acceptades, un 97% dels casos. Prop d'un 40% de les actuacions corresponen a polítiques socials, mentre que les queixes sobre empreses de subministraments bàsics es multipliquen per 5 des del 2010 i ja arriben al 17%. El síndic lliurarà l'Informe anual al Parlament el pròxim 12 de febrer.
Més informació

Actuació d'ofici pel 4F i investigació per la presumpta actuació desproporcionada d'uns mossos que es mostra en un vídeo

@Google
El Síndic ha obert una actuació d'ofici per investigar l'actuació de les diverses administracions implicades en el cas conegut com a 4F, arran de l'emissió del documental Ciutat Morta. També ha obert una investigació per aclarir el presumpte ús desproporcionat de la força per part de quatre agents dels Mossos d'Esquadra a la plaça del Pou de la Figuera de Barcelona. El Síndic n'ha tingut coneixement arran d'un vídeo enregistrat per un veí i difós a la xarxa pel mitjà de comunicació La Directa.
Més informació
Més informació

Investigació del servei d'atenció als malalts coronaris

@icstarragona
El Síndic ha obert una actuació per determinar si els horaris establerts pel Departament de Salut de les unitats d'hemodinàmica de Tarragona, Lleida i Girona poden comportar una desatenció dels pacients. Arran de la mort d'una persona mentre era traslladada a Barcelona amb motiu del tancament, a les 8 del vespre, del Servei d'Hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, han aparegut diverses notícies sobre la polèmica. Segons els mitjans de comunicació, el Departament de Salut ha decidit obrir aquests serveis les 24 hores del dia.
Més informació

El Síndic reclama que s'enderroqui l'edifici Venus de la Mina i que es reallotgin els veïns

@Síndic
El Síndic considera incoherent i inacceptable que dotze anys després d'aprovar l'enderrocament de l'edifici Venus decideixin rehabilitar-lo amb l'argument del benefici dels veïns. Els afectats es queixen de les condicions en què malviuen i de les dificultats per fer-se càrrec del cost del nou habitatge. El Síndic insta el Consorci a compensar els veïns pels anys abocats a la marginalitat a causa de la manca del manteniment de l'edifici.
Més informació

Recomanació per dotar de més garantia i transparència els processos d'adopcions nacionals

@Jordi Soteras
El Síndic ha detectat mancances en la gestió de la llista d'espera d'adopcions d'infants nacionals i en la informació que es dóna a les famílies. Proposa que l'ICAA utilitzi un sistema que preservi les dades confidencials, com ara un codi alfanumèric, i que permeti informar els interessats del lloc que ocupen. Segons el Síndic, tenir una visió més acurada de l'estat de l'oferiment d'adopció pot ajudar a reduir l'angoixa de les famílies en llista d'espera.
Més informació

Constituïda a Brussel·les la Xarxa Europea d'Ombudsmen de l'Energia

@Síndic
Rafael Ribó ha participat en la reunió de la Xarxa Europea d'Ombudsmen de l'Energia (NEON), que ha tingut lloc a finals de gener a Brussel·les. La trobada ha tingut com a objectiu principal la constitució oficial de Xarxa i l'aprovació dels Estatuts per part dels quatre membres fundadors, entre els quals hi ha el Síndic.
Més informació

Resolució sobre el conflicte de l'edifici de l'EOI a Tarragona

@Banc d'imatges
El Síndic recomana que el Departament d'Ensenyament rebi els alumnes per escoltar-los i valorar la seva petició de mantenir la biblioteca, la sala d'estudis i la sala d'actes de l'EOI. També ha suggerit al Departament d'Ensenyament que s'introdueixin mesures d'ajut específiques per compensar l'augment significatiu de taxes. Els afectats es queixen que no tenen espais d'estudi ni d'autoaprenentatge apropiats, a diferència de moltes altres EOI catalanes.
Més informació

Sortides per a la recepció de queixes del mes de febrer

@Ajuntament Granollers
5 de febrer: Montblanc
10 de febrer: Sant Adrià de Besòs
11 de febrer: Malgrat de Mar
12 de febrer: Salou
17 de febrer: Sant Sadurní d'Anoia
18 de febrer: Granollers
19 de febrer: Castellar del Vallès
24 de febrer: Esparreguera
25 de febrer: Moià
26 de febrer: Solsona


Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat|http://www.sindic.cat/
Subscripció|Donar-se de baixa|Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.