The english version of this page is not available, you are viewing the catalan version

News

El Síndic convoca les administracions per tractar possibles errades en l'aplicació del protocol contra abusos a infants a l'escola Maristes de Sants

09/02/2016

L'objectiu del Protocol marc d'assegurar una coordinació eficaç entre les parts implicades no ha funcionat

En el marc de la reunió, el Síndic pretén acordar les millores necessàries per esmenar i depurar els errors detectats

El Síndic de Greuges ha convocat totes administracions que l'any 2006 van signar el Protocol marc d'actuacions en casos d'abusos sexuals i altres maltractaments greus a menors a una reunió per analitzar-ne el funcionament i les possibles errades evidenciades entorn dels abusos sexuals denunciats a l'escola Maristes de Sants-les Corts.

La reunió serà el dimarts 16 de febrer, a les 13.30 hores, a la seu del Síndic. En el marc de la trobada, el Síndic pretén acordar les millores necessàries per esmenar i depurar els errors detectats. Concretament, les administracions convocades són els departaments d'Interior, d'Educació, de Salut, de Treball, d'Afers Socials i Famílies, i el de Justícia, la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Presidència del TSJC i la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya.

El Protocol marc, impulsat pel Síndic, tenia l'objectiu d'assegurar, davant les situacions de maltractament infantil, una coordinació eficaç entre les diferents institucions implicades que sembla que en aquesta ocasió no ha funcionat. A més, aquesta coordinació hauria d' afavorir, sense minva de les garanties processals assistencials i de protecció, que les actuacions que es duguin a terme siguin les mínimes necessàries per evitar diligències que puguin afectar la situació emocional de les víctimes.

En el marc de l’aplicació d'aquest protocol es va crear una comissió de seguiment que s'ha anat reunint d'aleshores ençà i a l'entorn de la qual es van posar de manifest algunes mancances o disfuncions que encara s’observen en l’abordatge de les situacions de maltractament infantil.

Els fets esdevinguts recentment en un centre educatiu de Barcelona posen de manifest la necessitat que aquesta revisió es pugui fer efectiva amb la màxima celeritat possible, atès que a hores d'ara se segueixen constatant greus dificultats tant per a la detecció d'aquest tipus de maltractament com per a la coordinació de les diferents entitats i administracions per garantir la protecció dels infants que es puguin trobar afectats.

Back