eButlleti
Gener2009
Logo

L'oficina del Síndic es desplaça a Santa Coloma de Gramenet el 21 de gener

L'oficina del Síndic es desplaçarà a Santa Coloma de Gramenet el pròxim dimecres 21 de gener. Les persones que vulguin fer consultes o exposar queixes de les administracions han de demanar hora trucant al 900 124 124 o enviant un missatge electrònic a sindic@sindic.cat. L'equip del síndic atendrà les visites al carrer Bruc, 21-23.
Més informació

Els drets dels consumidors en l'àmbit local

Una enquesta resposta per 93 oficines municipals i comarcals d'informació al consumidor, l'anàlisi de les queixes tramitades sobre aquest servei i visites presencials a diferents oficines són les tres principals fonts d'informació de l'actuació d'ofici del Síndic sobre els drets dels consumidors. En aquesta fa una aproximació a aquests serveis amb relació a les funcions que tenen, la suficiència de mitjans i la coordinació existent amb altres organismes que actuen en matèria de consum.
Més informació

L'aplicació retroactiva de l'exempció en l'impost de vehicles per a persones amb discapacitat

El suggeriment s'ha fet arribar a l'organisme de gestió tributària de la Diputació de Barcelona que gestiona cinc expedients de cinc municipis (Cornellà de Llobregat, Torrelavit, Santa Eugènia de Berga, les Franqueses del Vallès i Cerdanyola del Vallès) en els quals no s'ha aplicat aquesta retroactivitat.
Més informació

Conveni de col·laboració amb Fecsa-Endesa

El director general de Fecsa-Endesa a Catalunya, Josep Maria Rovira, i el síndic de greuges, Rafael Ribó, signaran el proper dia 22 de gener un conveni de col·laboració. El conveni té per objectiu millorar la tramitació de queixes i reclamacions que els usuaris de Fecsa-Endesa efectuen per mitjà del Síndic. El defensor de les persones ha signat convenis similars amb altres empreses que presten serveis públics com ara Telefónica o Gas Natural.

El Síndic ofereix l'exposició "Obrim portes als drets" a entitats i ajuntaments

L'exposició serveix per commemorar, al llarg de l'any 2009, tres dates assenyalades de la història i la vida de la institució: 600 anys de la creació per part del rei Martí l'Humà de la primera institució de defensa de drets a Catalunya, 30 anys de la recuperació de la figura del defensor amb l'Estatut i 25 anys de la Llei reguladora del Síndic i fundació de la institució actual. L'exposició ha estat especialment pensada i dissenyada perquè sigui itinerant. El Síndic vol fer arribar a tot Catalunya aquesta mostra, que recull no solament la història de la institució, sinó també la seva utilitat per als ciutadans.
Més informació

Recomanació per la gratuïtat de les visites als centres de vacunació internacional

El Síndic argumenta la seva petició en el fet que s'ha incrementat molt el nombre de persones que viatgen. Alhora, també hi ha moltes persones immigrants que van als seus països d'origen per passar les vacances i visitar les famílies. Aquesta nova situació ha provocat l'aparició en el nostre entorn de malalties importades i ha fet sorgir la necessitat, per una banda, d'establir mesures de prevenció per evitar, tant com sigui possible, que els viatgers contreguin malalties durant els seus viatges i, per altra banda, d'atendre les persones que després de viatjar tornen amb alguna malaltia.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | www.sindic.cat
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.