Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic insta la Generalitat a regular el dret d’accés a la informació pública

14/05/2010

Rafael Ribó ha iniciat una actuació d’ofici per demanar la regulació del dret d’accés a la informació pública, i s’ha adreçat al Govern de la Generalitat perquè l’impulsi. També posarà en funcionament els mecanismes establerts per plantejar aquesta qüestió al Govern central. 

La proposta del Síndic coincideix amb la celebració les jornades “Accés a la informació pública: l’avenç en transparència”, que durant dos dies han tingut lloc a la seu de la institució, amb la participació d’experts i de representants de les diferents administracions.

En l’àmbit internacional, el Consell d’Europa ha adoptat el Conveni sobre accés als documents públics, de 19 de juny de 2009.

Espanya i Catalunya, en comparació amb la majoria de països del nostre entorn, estan molt endarrerits en el procés de regulació d’aquest dret, que la gran majoria de països europeus ja han reconegut.

En canvi, l’Estat espanyol no ha signat el Conveni, i ni a Catalunya ni a Espanya s’ha legislat d’acord amb les disposicions que conté.

El Síndic considera que per a una veritable garantia del dret a la informació, cal que sigui reconegut en l’ordenament jurídic, que sigui conegut per les persones i que hi hagi la implicació dels servidors públics.

Tornar