Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic denuncia el col·lapse de la línia ferroviària de Tortosa, agreujat per la vaga de maquinistes

10/06/2016

El Síndic s'ha adreçat a la ministra de Foment, al conseller de Territori i Sostenibilitat i a RENFE

Un incendi a l'estació de Mont-roig del Camp comporta retards d'hores des de fa dies

L'avaria ha afectat els sistemes de seguretat i senyalització i el trajecte Tortosa-Barcelona triga fins a 5 hores

El Síndic recorda que cal reforçar el servei d'informació quan hi ha prevista una vaga

El Síndic de Greuges s'ha adreçat al Departament de Territori i Sostenibilitat, al Ministeri de Foment i a l'operadora Renfe per demanar informació sobre els motius de les demores que des de dimarts 7 de juny afecten la línia R16, que connecta Barcelona i Tortosa.

Segons les informacions publicades, un incendi a la subestació de Mont-roig del Camp per una descàrrega a la catenària va afectar el sistema de comunicació i el sistema electrònic de seguretat. La incidència ha provocat demores de més d'una i dues hores, i el trajecte Barcelona-Tortosa ha arribat a trigar més de cinc hores. El Síndic ha demanat informació sobre quan tenen previst restablir el sistema telemàtic que controla la senyalització i la seguretat dels 20 kilòmetres de tram afectat i sobre les mesures que s’aplicaran mentre aquest no es normalitzi per intentar pal·liar les molèsties als passatgers. 

La situació s'ha vist agreujada per les mancances en la informació facilitada del servei, arran de la convocatòria de vaga de maquinistes de Renfe els dies 10, 12, 14 i 16 de juny. En aquest sentit, el Síndic recorda que el dret de vaga no pot vulnerar els dret dels usuaris del sistema ferroviari i insisteix que s'ha de reforçar el servei d'informació.

El Síndic té una altra actuació d'ofici oberta per la situació de la línia ferroviària a les Terres d'Ebre, iniciada després de rebre milers de queixes sobre la precarietat del servei.

Tornar