Notícies

El Síndic rep 9 queixes i 21 consultes durant la visita a Sant Cugat

14/10/2009

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat les relacionades amb contaminació acústica i serveis socials.

L'oficina del Síndic s'ha desplaçat a Sant Cugat del Vallès per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat.

A més, Rafael Ribó i altres membres del seu equip, entre els quals hi havia l'adjunta Laura Díez, han visitat el CAP de Sant Cugat,  les dependències de la Policia Local, la comissaria dels Mossos d'Esquadra, la comissaria de la Policía Nacionall'Ateneu i la caserna dels Bombers de la Generalitat de Bellaterra, on han vist la sala central de comandament, la central d'emergències de la regió metropolitana nord i els espais destinats a diferents unitats del cos de bombers.Rafael Ribó també s'ha entrevistat amb l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder.

La jornada del síndic i el seu equip a Sant Cugat ha acabat al Claustre del Monestir (llotgeta del museu) amb la inauguració de l'exposició "Obrim portes als Drets", una mostra commemorativa sobre la historia de la institució i del servei que dóna a les persones. Aquesta exposició es podrà veure a Sant Cugat fins el dia 1 de novembre.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 30 visites, que s'han materialitzat en 9 queixes i 21 consultes.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de Sant Cugat, el Síndic va iniciar l'any passat 2008, 201 actuacions (63 queixes i 138 consultes). Serveis socials amb 25, pricipalment relacionades amb la tramitació de la llei de la dependència, i procediment administratiu, amb 9, són les dues àrees sobre les quals es van rebre més queixes durant el 2008.

També es van rebre queixes, entre altres temes, sobre ordenació del territori (9) àrea que engloba urbanisme, habitatge i medi ambient,  i educació ( 8). Enguany,  i fins ahir, les actuacions del Síndic a Sant Cugat eren 167 (36 queixes i 131 consultes).

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 84 desplaçaments arreu de Catalunya, 52 durant l'actual mandat del síndic Rafel Ribó. L'anterior abans de Sant Cugat va ser a Puigcerdà. Aquesta és la quarta vegada que el Síndic desplaça la seva oficina al Vallès Occidental. Ja ha visitat Sabadell (octubre de 2004), Cerdanyola (gener de 2007) i Terrassa (març de 2007).

Tornar